ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Вигівський В.В. - перший заступник міського голови

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXX

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

16-30

Дата реєстрації:

06.12.2023

Проголосовано:

21.12.2023 12:08:28

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 16-30

РІШЕННЯ

тридцята сесія VІІІ скликання

  


від 21.12.2023 р. № _____



 

 Про внесення змін до Правил благоустрою територій населених

пунктів Коростенської міської територіальної громади,

затверджених рішенням 5 сесії Коростенської міської ради

VІІІ скликання від 15.04.2021 р. № 234

 

В зв’язку зі змінами, що відбулись у законодавстві, з метою забезпечення благоустрою територій населених пунктів Коростенської міської територіальної громади та врегулювання відносин, що виникають у процесі контролю за дотриманням вимог Правил благоустрою територій населених пунктів Коростенської міської територіальної громади, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань бюджету, економіки та комунальної власності, керуючись пунктом 44 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Коростенська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести зміни до Правил благоустрою територій населених пунктів Коростенської міської територіальної громади, затверджених рішенням 5 сесії Коростенської міської ради VІІІ скликання від 15.04.2021 р. № 234, а саме:

 

1.1. Абзац 9 пункту 13 розділу ІІ викласти у наступній редакції:

«13. Благоустрій територій об’єктів культурної спадщини здійснюється відповідно до:

- ДБН Б.2.2.-12:2019 «Планування та забудова територій», затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26 квітня 2019 року №104».

 

1.2. Абзац 8 пункту 15 розділу ІІ викласти у наступній редакції:

«15. Утримання та ремонт об’єктів благоустрою вулично-дорожньої мережі населених пунктів здійснюється з дотриманням вимог:

- ДСТУ 3587-2022 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги. Вимоги до експлуатаційного стану».

 

1.3. Пункт 22 розділу ІІ викласти у наступній редакції:

«22. Розміри, форма та розміщення дорожніх знаків повинні відповідати вимогам Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року № 1306 (далі - Правила дорожнього руху) та ДСТУ 4100-2021 «Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування».

Розміри, форма та колір дорожньої розмітки повинні відповідати вимогам  Правил дорожнього руху та ДСТУ 2587:2021 «Безпека дорожнього руху. Розмітка дорожня. Загальні технічні вимоги».

Технічні вимоги до дорожніх світлофорів та їх розміщення визначають згідно з ДСТУ 4092-2002 «Безпека дорожнього руху. Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосування та вимоги безпеки». Дорожні огородження мають відповідати вимогам  ДСТУ Б В.2.3-25:2009 «Споруди транспорту. Огородження дорожнє тросового типу. Загальні технічні умови»,   ДСТУ 8751:2017 Безпека дорожнього руху. Огородження дорожні і напрямні пристрої. Правила використання. Загальні технічні вимоги», ДСТУ Б В.2.3-10-2003 «Споруди транспорту. Огородження дорожнє парапетного типу. Загальні технічні умови», ДСТУ Б В.2.3-12-2004 «Споруди транспорту. Огородження дорожнє перильного типу. Загальні технічні умови», ДСТУ Б В.2.3-12-2004 «Споруди транспорту. Огородження дорожнє металеве бар’єрного типу. Загальні технічні умови», ДСТУ 7168:2010 «Безпека дорожнього руху. Огородження дорожні тимчасові. Загальні технічні умови».

 

1.4. Пункт 35 розділу ІІ доповнити підпунктом 22 наступного змісту:

«35. На об'єктах благоустрою забороняється:

22) виїзна, виносна, торгівля з рук будь якими товарами, окрім випадків, передбачених «Положенням про організацію виїзної торгівлі та виставкової діяльності у м. Коростені і оплати за її провадження», затвердженим рішенням 38   сесії Коростенської міської ради VІІ скликання від 16.04.2020 р. № 1805».

 

1.5. Абзац 3 пункту 2 розділу ІІІ викласти у наступній редакції:

«2. Підприємства, установи й організації на власних та закріплених територіях повинні здійснювати увесь комплекс робіт, спрямованих на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку, збереження зелених насаджень, а саме:

- забезпечення вивезення сміття, побутових відходів, бруду, опалого листя, снігу, криги на відведені для цього ділянки або об’єкти поводження з відходами (вивезення побутових відходів здійснюється шляхом укладення відповідних договорів із підприємством, визначеним виконавчим комітетом міської ради на конкурсних засадах відповідно до Порядку проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2023 року № 918; будівельне сміття вивозиться на підставі укладеного тимчасового договору з визначеним підприємством або по договору на автопослуги щодо вивозу будівельного сміття)».

 

1.6. Розділ V доповнити пунктами 6 та 7 наступного змісту:

«6. Канави та труби зливової каналізації, що призначаються для відводу поверхневих і ґрунтових вод, очищаються по мірі необхідності, але не рідше одного разу на рік.

7. Забороняється використовувати зливову каналізацію для зливу господарських, каналізаційних стоків; руйнувати, засипати, захаращувати сміттям канави і труби зливової каналізації; самовільно змінювати схему їх прокладання.»

 

1.7. Пункт 1 розділу VІ викласти у наступній редакції:

«1. Збирання та вивезення побутових відходів на території населених пунктів Коростенської міської територіальної громади дійснюються суб’єктом господарювання, який визначається виконавчим комітетом Коростенської міської ради на конкурсних засадах відповідно до Порядку проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2023 року № 913».

 

1.8. Абзаци 1 та 2 пункту 3 розділу VІ викласти у наступній редакції:

«3. Роздільне збирання побутових відходів, включаючи небезпечні відходи у їх складі, здійснюється власниками таких відходів з дотриманням вимог:

- Закону України «Про управління відходами»;

- Правил надання послуги з управління побутовими відходами та типових договорів про надання послуги з управління побутовими відходами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 08 серпня 2023 року   № 835».

 

1.9. Пункт 11 розділу VІ викласти у наступній редакції:

«11. Обладнання контейнерних майданчиків на території населених пунктів Коростенської міської територіальної громади та утримання їх у належному санітарному стані здійснюється у відповідності до вимог Типових договорів про надання послуги з управління побутовими відходами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 08 серпня 2023 року № 835 «Про затвердження Правил надання послуги з управління побутовими відходами та типових договорів про надання послуги з управління побутовими відходами».

 

1.10. Пункт 3 розділу ІХ викласти у наступній редакції:

«3. Контроль за додержанням вимог цих Правил на території населених пунктів Коростенської міської територіальної громади в межах своїх повноважень здійснюється:

 - інспекцією з благоустрою;

- старостами (на території своїх старостинських округів);

- структурними підрозділами виконавчого комітету міської ради;

-  Комунальною установою «Служба охорони громадського порядку м. Коростеня «Яструб»;

- Коростенським районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області;

- Коростенським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області;

- підприємствами, установами та організаціями, які несуть відповідальність за належне утримання об’єктів благоустрою;

- посадовими особами, визначеними рішенням виконавчого комітету Коростенської міської ради;

- громадськими інспекторами з контролю у сфері благоустрою».

 

1.11. Абзац 1 пункту 1 розділу Х викласти у наступній редакції:

«1. Утримання прибудинкової території здійснюється з дотриманням вимог Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17 травня 2005 року № 76, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 серпня 2005 року за № 927/11207 та ДБН Б.2.2.-12:2019 «Планування та забудова територій», затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26 квітня 2019 року №104».

 

1.12. Пункт 6 розділу Х викласти у наступній редакції:

«6. На прибудинкових територіях багатоквартирних будинків, зелених зонах, внутрішньоквартальних проїздах, а також поряд з контейнерними майданчиками забороняється:

- складати та (або) спалювати гілля, опале листя;

- паркуватись, залишати автотранспортні засоби;

- створювати перешкоди для проїзду спеціальної техніки (машин швидкої допомоги, пожежної, прибиральної, аварійно-ремонтної тощо)».

 

 

Міський голова                                                           Володимир МОСКАЛЕНКО

 

Секретар міської ради                                                                            О. Олексійчук

 

Перший заступник міського голови                                                     В. Вигівський

 

Начальник управління ЖКГ                                                                            В. Мартинюк

 

Начальник відділу організаційного

забезпечення діяльності міської ради                                                   О. Заєць

 

Начальник юридичного відділу                                                            Т. Камінська



ДОДАТКИ

1 Пояснювальна, порівняльна.pdf Переглянути