ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Науменко В.А. - голова фракції

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

82-6

Дата реєстрації:

03.06.2021

Проголосовано:

10.06.2021 16:34:43

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 82-6



РІШЕННЯ

шоста  сесія VІІІ скликання

 

 

від 10.06.2021 р. №_____

 

Про звернення депутатів Коростенської міської ради VIIІ скликання до Президента України, Верховної Ради України щодо підтримки малої приватизації

 

 

Відповідно до статті 25 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Коростенська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Підтримати звернення до Президента України, Верховної Ради України, що додається.

2. Доручити міському голові підписати звернення та направити за належністю.

 

 

Міський голова                                                   Володимир МОСКАЛЕНКО

 

 

 

 

 

Секретар міської ради                                                                                 О.Олексійчук

Голова фракції ПП «СЛУГА НАРОДУ»

в Коростенській міській раді                                                                      В.А.Науменко

Начальник відділу організаційного

забезпечення діяльності міської ради                                                        О.Заєць

Начальник юридичного відділу                                                                 Т. Камінська

 

 
Додаток до рішення  6 сесії  Коростенської міської ради VIIІ скликання від 10.06.2021 р.  №_____

 

Президенту України

Зеленському В.О.

 

Голові Верховної ради України

Разумкову Д.О. 

 

 
Звернення

               депутатів Коростенської міської ради VIIІ скликання до                         

Президента України, Верховної Ради України      

     щодо підтримки малої приватизації

 

 

Ми, депутати Коростенської міської ради, виступаємо за чесну та прозору  приватизацію, що дозволить підняти з руїн покинуті підприємства, привести до ладу занедбане майно і довгобуди, запустити економіку, дати людям роботу і наповнити як державний бюджет, так і бюджети громад.

Усі 30 років української незалежності, під виглядом захисту інтересів держави і недопущення приватизації, здійснювався масштабний дерибан. Кошти, майно, нерухомість державних та комунальних підприємств, які мали приносити дохід народу України, працювали на збагачення політиків та корупціонерів різного рівня.

В результаті з-понад 3 000 колись працюючих державних підприємств 1 000 давно зупинилися, а їхні борги перевищують вартість. Близько 15% усього народного майна здається в оренду нелегально, збагачуючи корупціонерів. 

Ціною такої політики став утрачений промисловий потенціал, занепад інфраструктури та, як наслідок, – втрата робочих місць і трудова міграція. 

На наших очах занепадають колись працюючі підприємства. Руїнами стають державні склади та санаторії. Школи та гуртожитки, що за всі 30 років незалежності так ніхто і не добудував, перетворюються на купи сміття. І дуже часто такі об’єкти стають головним болем саме місцевої влади.

Тому ми як представники громад зацікавлені, щоб за допомогою малої приватизації вирішити питання довгобудів і занедбаних приміщень, запустити економіку, дати людям роботу у себе вдома, щоб вони не виїжджали за кордон, залучити додаткові кошти до місцевих бюджетів. 

Закликаємо Верховну Раду України ухвалити пакет законопроєктів щодо малої приватизації №№4572, 4573, 4574 і 4575, які усувають штучні бюрократичні перешкоди і спрощують процедуру підготовки до приватизації об’єктів як державної, так і комунальної власності.

Усі 100% коштів від приватизації комунального майна, за загальним правилом, мають спрямовуватися до місцевих бюджетів. Але закликаємо  парламент також передбачити в новому законодавстві правило, за яким 10% коштів від приватизації державного майна надходитиме в бюджет громади, на території якої знаходиться актив.

Вважаємо, що це справедливий підхід, оскільки занедбане державне майно часто стає проблемою конкретної громади, в якій воно знаходиться. Тому держава має розділити з місцевою владою не лише шкоду, а й потенційні вигоди від державної власності.

Водночас ми наполягаємо на тому, що Україна має зберегти контроль над підприємствами і активами, які мають стратегічний характер, належать до об’єктів критичної інфраструктури, оборони або мають важливе значення для народу України. Їхній статус і надалі має захищатися на рівні закону.

Ми переконані, що мала приватизація поверне до життя колишні заводи, магазини, гуртожитки і санаторії, що за стільки років перетворилися на справжні пам’ятники безгосподарності, корупції і втрачених можливостей.

 

 

 

Секретар міської ради                                                Олександр ОЛЕКСІЙЧУК