ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Ясинецький О.А. -заступник міського голови

Рішення:

Прийнято

Сесія:

V

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

94-5

Дата реєстрації:

06.04.2021

Проголосовано:

15.04.2021 12:59:48

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 94-5



РІШЕННЯ

п’ята  сесія VІІІ скликання



 

від 15.04.2021 р. №______

 

Про звернення депутатів Коростенської міської ради VIIІ скликання до Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля, Народного депутата України  В. Арешонкова, Народного депутата України А. Пушкаренка, голови Асоціації міст України В. Кличка, голови Житомирської обласної державної адміністрації В. Бунечка щодо надання дозволу на поновлення роботи універсальних ринків в умовах червоного рівня епідемічної небезпеки

 

 

Відповідно до статті 25  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, Коростенська міська рада

         

ВИРІШИЛА:

 

 

1. Підтримати звернення до Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля, Народного депутата України В. Арешонкова,  Народного депутата України  А. Пушкаренка, голови Асоціації міст України В. Кличка, голови  Житомирсь-

кої обласної державної адміністрації В. Бунечка щодо надання дозволу на поновлення роботи універсальних ринків в умовах червоного рівня епідемічної небезпеки, що додається.

2. Доручити міському голові підписати звернення та направити за належністю.

 

Міський голова                                                     Володимир МОСКАЛЕНКО

 

 

Секретар міської ради                                                                   О.Олексійчук    

Заступник міського голови                                                           О. Ясинецький        

Начальник відділу організаційного

забезпечення діяльності міської ради                                         О.Заєць

Начальник юридичного відділу                                                  Т. Камінська

 

 

 

Додаток до рішення 5 сесії Коростенської міської ради VIIІ скликання від 15.04.21р.№_____

 

 

Прем’єр-міністру України

Шмигалю Д.А.

 

Народному депутату України

  Арешонкову В. Ю.

 

Народному депутату України

А.Пушкаренку

 

 Голові Асоціації міст України

 Кличку В. В.

 

Голові Житомирської обласної

державної адміністрації

Бунечку В.І.

 

Звернення

депутатів Коростенської міської ради VIIІ скликання

щодо надання дозволу на поновлення роботи універсальних ринків в умовах червоного рівня епідемічної небезпеки

 

 Ми, депутати Коростенської міської ради VIII скликання, вкрай стурбовані напруженою ситуацією, що склалася, в місті Коростень Житомирської області, щодо роботи малого та мікробізнесу, у зв’язку із забороною роботи ринків в умовах червоного рівня епідемічної небезпеки,

Останнім часом відбуваються  акції протесту підприємців, які працюють на місцевому універсальному (змішаному) ринку, що негативно впливає на імідж, як державних так і місцевих органів влади.

Основними вимогами протестувальників є забезпечення їхнього права на працю, а саме надання дозволу на здійснення діяльності в умовах червоного рівня епідемічної небезпеки.

Підприємці ринку міста розуміють, що гостра респіраторна хвороба COVID-19 становить надзвичайну загрозу для громадян України і необхідні максимальні заходи для захисту здоров’я людей.

Разом з тим, звертають увагу на критичне становище, в якому вони опинилися внаслідок введеного жорсткого карантину.

Урядова програма підтримки бізнесу у період карантину не здатна покрити всі збитки підприємців та найманих працівників.

Відкриття ринків дасть можливість мешканцям міста купувати  необхідні товари за помірними цінами, а підприємцям мати можливість годувати свої сім’ї, сплачувати комунальні платежі, орендну плату, податки.

За даними Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України  вірус не здатен переноситись потоком повітря на великі відстані від хворої людини.

Зі свого боку, підприємці ринку разом з адміністрацією ринку звертають увагу, що вони працюють на свіжому повітрі та відкритому просторі, зобов’язуються самоорганізуватись та забезпечити функціонування ринків з дотриманням жорстких протиепідемічних заходів, визначених постановами Головного державного санітарного лікаря.

У зв’язку з вище наведеним, вважаємо абсолютно не вмотивованими підстави для закриття ринків. Адже весь потік споживачів направляється в мережі супермаркетів, де й існує саме скупчення людей в закритих приміщеннях, що наражає їх на небезпеку та сприяє розповсюдженню вірусу.

З метою зниження соціальної напруги та беручи до уваги необхідність розв’язання проблеми підтримки бізнесу в умовах карантину, усвідомлюючи нагальність та актуальність проблеми, ми, депутати Коростенської міської ради VIII скликання, просимо:

Прем’єр-міністра України розглянути питання щодо відновлення роботи універсальних ринків в умовах червоного рівня епідемічної небезпеки (за умови обов'язкового дотримання протиепідемічних заходів), а саме внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»:

«в пункті 3 підпункт 9 викласти в редакції: «ринків, крім продовольчих та універсальних (змішаних) ринків, які є відкритого типу, за умови дотримання протиепідемічних заходів»;

Народного депутата України В. Арешонкова, Народного депутата України А. Пушкаренка, голову Асоціації міст України В. Кличка, голову Житомирської обласної державної адміністрації В.Бунечка підняти клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо  відновлення роботи універсальних ринків в умовах червоного рівня епідемічної небезпеки  шляхом внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

За дорученням депутатів Коростенської міської ради

 



Міський голова                                                   Володимир МОСКАЛЕНКО

 

Секретар міської ради                                       Олександр ОЛЕКСІЙЧУК



 

 

ДОДАТКИ

1 Пояснювальна записка.pdf Переглянути