ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Вигівський В.В. - перший заступник міського голови

Рішення:

Прийнято

Сесія:

III

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

01-3

Дата реєстрації:

13.01.2021

Проголосовано:

14.01.2021 16:00:13

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    37
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 01-3



РІШЕННЯ

позачергова  третя сесія VІІІ скликання



 

 

від 14.01.2021 р. №_____

 

Про звернення депутатів Коростенської міської ради VIIІ скликання до Президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення зростання тарифів

 

Відповідно до статті 25 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Коростенська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1.Підтримати звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо недопущення зростання тарифів, що додається.

2.Доручити міському голові підписати звернення та направити за належністю.

 

 

Міський голова                                                   Володимир МОСКАЛЕНКО

 

 

 

Секретар міської ради                                                                                 О.Олексійчук

Перший заступник міського голови                                                          В.Вигівський

Начальник відділу організаційного

забезпечення діяльності міської ради                                                        О.Заєць

Начальник юридичного відділу                                                                 Т. Камінська

 

 



Додаток до рішення  позачергової  3 сесії  Коростенської міської ради VIIІ скликання від 14.01.2021 р.  №_____

 

 

Президенту України

Зеленському В.О.

 

Голові Верховної Ради України

Разумкову Д.О.

 

Прем’єр-міністру України

Шмигалю Д.А.

 

 



Звернення

депутатів Коростенської міської ради VIIІ скликання

щодо недопущення зростання тарифів



 

Ми, депутати Коростенської міської ради VIII скликання, у зв’язку з напруженістю ситуації, що склалася, глибоко стурбовані зростанням цін на постачання та розподіл електричної енергії та природного газу, що стали наслідком низки рішень Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

В країні зберігається важка епідеміологічна ситуація, спричинена вірусом СOVID-19, поглиблюється криза в економіці, збитків зазнають підприємці, зростає безробіття та рівень бідності. Платоспроможність українських родин погіршилась, а ціни на електричну енергію та газ невпинно ростуть, а разом із ними накопичуються борги населення.                          

За таких умов додаткове підвищення цін на енергоносії перетворюється на чинник дестабілізації ситуації в країні, веде до зростання соціальної напруженості в суспільстві і політичної нестабільності.

Стаття 48 Конституції України гарантує кожному громадянину України право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї. Враховуючи рівень реальних доходів населення, подальше підвищення цін на енергоносії призведе до прямого порушення цих прав українських громадян.

Необхідно зазначити, що зростання вартості природного газу, а також зростання з 01.01.2021 року тарифів на послуги з розподілу природного газу, вартості електричної енергії, збільшення розміру мінімальної заробітної плати вимагає перегляду тарифів на теплову енергію та комунальні послуги в сторону суттєвого збільшення, адже за таких умов підприємства комунальної галузі не зможуть існувати з діючими на сьогодні тарифами.

На даний час заборгованість населення за житлово-комунальні послуги по місту Коростень складає понад 76,5 млн.грн. Подальше зростання вартості комунальних послуг значно збільшить заборгованість населення за ці послуги. В результаті підприємства, що надають комунальні послуги, споживаючи енергоносії для надання послуг населенню, не матимуть змоги вчасно розраховуватись за спожиті енергоресурси, що призведе до штрафних санкцій з боку підприємств-постачальників енергоресурсів.

Дана ситуація для підприємств теплопостачання, у разі недосягнення ними рівня розрахунків за природний газ в розмірі 90% може спричинити припинення газопостачання з боку НАК «Нафтогаз України».

Ми звертаємось до Президента України, як Гаранта Конституції, з вимогою вжити невідкладних заходів для недопущення зростання цін на електричну енергію та природний газ.

Закликаємо Верховну Раду України розглянути можливість введення мораторію на підвищення цін на комунальні послуги для населення. Пропонуємо невідкладно внести зміни у законодавство для впорядкування ціноутворення і недопущення підвищення цін і тарифів на природний газ, внести зміни до Державного бюджету України на 2021 рік за для забезпечення повноцінного фінансування житлово-комунальних субсидій для населення.

Звертаємось до Кабінету Міністрів України із закликом відмовитись від намірів подальшого підвищення тарифів, забезпечити державне регулювання цін на природний газ та повернутись до умов та формули нарахування субсидій для домогосподарств, які діяли до травня 2018 року.

Сьогодні у період епідемії та важкої економічної кризи українські громадяни чекають від влади на всіх рівнях відповідальних дій. Влада має захищати інтереси українського народу та керуватись національними інтересами.

З огляду на вище викладене, ми, депутати Коростенської міської ради VIII скликання, наполягаємо, щоб політичне керівництво держави чітко дотримувалось ст. 48 Конституції України та вжило невідкладних заходів щодо недопущення зростання цін на природний газ та електроенергію.

 

 

За дорученням депутатів Коростенської міської ради

 

Міський голова                                                   Володимир МОСКАЛЕНКО

 

Секретар міської ради                                        Олександр ОЛЕКСІЙЧУК