ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXV

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

07.09.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1400
Про внесення змін до Положення про заохочувальні відзнаки територіальної громади міста Коростеня, затвердженого рішенням дев’ятої сесії VІІ скликання від 20.10.2016р. № 368

 
РІШЕННЯ
двадцять пята  сесія   IІ скликання
 
від 07.09.2023 р. № 1400
 
Про внесення змін до Положення про заохочувальні
відзнаки територіальної громади міста Коростеня,
затвердженого рішенням дев’ятої сесії
VІІ скликання
від 20.10.2016р. № 368

 
     На  підставі Законів України від 05.02.2015р. № № 157-VIII «Про добровільне об’єднання територіальних громад»  та  від 16.04.2020 № 562-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад», з метою моральної мотивації та матеріального стимулювання творчих особистостей та  громадських  діячів, за особисті успіхи, ініціативу, скеровані на ствердження національних цінностей,  примноження досягнень громади, взявши до уваги інфляційні  процеси, враховуючи висновок постійних комісій законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади, з питань гуманітарної політики, засобів масової інформації, керуючись ст.25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська  рада
 
ВИРІШИЛА:
  1. Внести зміни  до Положення про заохочувальні  відзнаки  територіальної громади міста Коростеня, виклавши в новій редакції (додається).
  2. Рішення дев’ятої сесії VІІ скликання від 20.10.2016р. № 368 «Про  затвердження Положення про заохочувальні відзнаки територіальної громади міста Коростеня» вважати таким, що втратило чинність.
 

      Міський голова                                         Володимир МОСКАЛЕНКО
 
 
Секретар міської ради                                                                           О.Олексійчук
Заступник міського голови                                                                     Н.Чижевська
Начальник фінансового управління                                                      Л.Бардовська
Начальник відділу культури і туризму                                                   О.Козаченко
Начальник відділу   внутрішньої політики
оргроботи та контролю                                                                             О.Рижова
Начальник відділу інформаційно-
консультативного забезпечення                                                               Д.Дагіров                                                                         
Начальник  юридичного відділу                                                               Т.Камінська
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                    О.Заєць
 
                                           
ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення 25 сесії  Коростенської
міської ради VIІІ скликання
від 07.09.23р. №1400
 
 
Положення
про заохочувальні відзнаки Коростенської  міської  територіальної громади
 
І. Загальні положення
 
1.1. Заохочувальні відзнаки Коростенської міської територіальної громади (далі - Відзнаки) встановлюються з метою заохочення та відзначення особистих досягнень у професійній, творчій, громадській діяльності жителів міста  та  громади, громадян України та іноземних громадян.       
 
1.2. Відзнака ім.Героя України Сергія Кемського є відзнакою Коростенської міської територіальної громади і формою визнання творчої діяльності перспективної молоді у галузі журналістики, активній громадській діяльності,  спрямованої на розвиток  Коростенської  МТГ та України.
 
1.3. Відзнака ім.Валерія Нечипоренка є літературною відзнакою Коростенської міської територіальної громади за високохудожні твори літератури, які збагачують історію рідного краю, національну свідомість та самобутність українського народу та його спадщину, а також стали визначною подією в  літературному  та культурно - мистецькому житті  Коростенської  МТГ та України.
 
1.4. Кількість щорічних відзнак:
-  ім.Героя України Сергія Кемського – 1
-  ім.Валерія Нечипоренка – 2
 
1.5. Переможці мають можливість отримати відзнаку лише один раз за життя.
 
ІІ. Порядок представлення до нагородження Відзнаками
 
2.1. Відзнака ім.Героя України Сергія Кемського  вручається учнівській молоді, молодим спеціалістам віком від 16 до 33 років за досягнення в галузі журналістики, активну громадську діяльність  у відстоюванні та пропагуванні ідеалів свободи, гідності, верховенства права, державотворення.
 
2.2.Відзнака ім.Валерія Нечипоренка  вручається авторам  високохудожніх  творів літератури, мистецтва, журналістики, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам'ять рідного краю, утверджують  наші  національну свідомість та самобутність, а також стали визначною подією в літературному  та культурно-мистецькому житті країни.
 На здобуття відзнаки представляються нові оригінальні твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше, як за півроку до їх висунення на здобуття.
 
2.3. Висування кандидатур відбувається за поданням колективів закладів культури, освіти, громадських організацій, об’єднань, комунальних підприємств та інших установ та організацій.
 
2.4. Висування кандидатур для нагородження здійснюється гласно та оформляється протоколом зборів трудових колективів, органу самоорганізації населення, зборів громадської організації, об’єднання.
 
2.5. До подання про нагородження додаються:
  • витяг з протоколу про висунення кандидатур для нагородження
  • заяву-подання (довільної форми)
  •  характеристику на особу, що представляється до нагородження, з біографічною довідкою
  • копії нагород : дипломи, сертифікати, почесні грамоти
  • копія ідентифікаційного коду, паспорту України
  • заяву-згоду на обробку персональних даних
 
2.6. Матеріали про нагородження, внесені з порушенням вимог цього Положення, не приймаються і не розглядаються.
 
2.7. Кінцевий термін подачі матеріалів  за 1 місяць до вручення Відзнак.
 
ІІІ. Розгляд матеріалів про нагородження
 
3.1. Подання  та  матеріали  до  нагородження  Відзнаками  реєструються   у загальному відділі  виконавчого комітету міської ради  та  направляються  до  ознайомлення  міському  голові.
 
3.2. Після реєстрації та ознайомлення з матеріалами міським головою, Подання та матеріали до нагородження направляються для розгляду та  визначення  переможців  експертними комісіями :
- відділ культури і туризму (Відзнака ім.Валерія Нечипоренка),
- відділ інформаційно-консультативного забезпечення (Відзнака ім.Героя України Сергія Кемського)   
 
3.3. Переможців на вручення Відзнак визначає експертна комісія. Персональний склад експертної комісії у складі 7-9 чоловік по кожній Відзнаці окремо  затверджується розпорядженням міського голови.
3.4. Експертна комісія  приймає матеріали на розгляд та призначає час і місце їх розгляду для визначення переможців.
 
3.5. Засідання комісії є правомірним, якщо в ньому взяли участь не менше, як дві третини загальної кількості членів комісії.
 
3.6. Рішення експертної комісії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.
 
3.7. Якщо на здобуття Відзнаки висунуто роботу члена експертної комісії, він протягом обговорення кандидатур та присудження Відзнаки не бере участі в роботі комісії.
 
3.8. Рішення комісії оформлюється протоколом, який є підставою для розробки проекту розпорядження міського голови про вручення Відзнаки.
 
ІУ Вручення Відзнак
 
4.1. Переможцям, яких визначає експертна комісія, вручається диплом та грошова винагорода в сумі 1500 грн.
 
4.2. Диплом переможців, яким вручається відзнака ім.Героя України Сергія Кемського, відзнака ім.Валерія Нечипоренка, друкується на окремих бланках із зображенням Герба та символіки міста Коростеня і української держави, розробляється  щорічно виконавчим комітетом Коростенської міської ради.
 
4.3. Дипломи переможців підписуються головою експертної комісії та міським головою і посвідчується печаткою виконавчого комітету Коростенської міської ради (міського голови).
 
4.4. Вручення переможцям відзнак здійснюється в обстановці урочистості та широкої гласності :
- відзнака ім.Героя України Сергія Кемського – міським головою або за його дорученням секретарем міської ради, заступником міського голови та матір’ю Сергія Кемського Тамарою Кемською в рамках заходів до Дня Героїв Небесної Сотні;
-  відзнака ім.Валерія Нечипоренка – міським головою або за його дорученням секретарем міської ради, заступником міського голови в рамках заходів відзначення Дня журналіста.
 
4.6. Інформація про вручення відзнак оприлюднюється в засобах масової інформації.
 
V. Фінансування видатків, повязаних з грошовою премією
5.1. Кошторисні витрати на виплати грошових винагород, виготовлення та оформлення дипломів здійснюється за рахунок коштів міського бюджету, виділених цільовим призначенням.
 
5.2. Грошова винагорода виплачується переможцям без урахування податків та зборів. Податки та збори з грошових винагород до заохочувальних відзнак Коростенської МТГ – відзнаки ім.Героя України Сергія Кемського та  ім.Валерія Нечипоренка - сплачуються за рахунок коштів міського бюджету і враховуються в кошторисних призначеннях виконавчого комітету міської ради.
 
VІ. Заключні положення
 
6.1. Розробка ескізу та належне оформлення заохочувальних відзнак територіальної громади міста – відзнак  ім.Героя України Сергія Кемського  та  ім.Валерія Нечипоренка - здійснюється відділом інформаційно-консультативного забезпечення виконавчого комітету міської ради.
 
 
Секретар міської ради                                            Олександр ОЛЕКСІЙЧУК