ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXIV

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

06.07.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1322
Про затвердження Меморандуму про співпрацю між Коростенською та Слобожанською територіальними громадами

РІШЕННЯ
двадцять четверта сесія VІІІ скликання
 
 

від 06.07.2023р. №1322
 
Про затвердження Меморандуму про співпрацю
між Слобожанською громадою та Коростенською громадою
 
        З метою об’єднання зусиль щодо розробки та реалізації спільних проєктів та програм сталого соціально-економічного розвитку у галузях екології та довкілля, енергозбереження та енергоефективності, комунальної та соціальної інфраструктури, підприємництва та бізнесу, креативності, культури, туризму, спорту та громадянського суспільства, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань законності, правопорядку прав людини, розвитку громади, депутатської діяльності та етики, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Погодити Меморандум про співпрацю між Слобожанською громадою та Коростенською громадою (додається).
 
2. Уповноважити міського голову Москаленко Володимира Васильовича підписати погоджений цим рішенням Меморандум про співпрацю між Слобожанською громадою та Коростенською громадою.
 
Міський голова                                                        Володимир МОСКАЛЕНКО
 
Секретар міської ради О. Олексійчук
Заступник міського голови О. Ясинецький
Начальник управління економіки В. Стужук
Начальник юридичного відділу Т. Камінська
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради
О. Заєць


Додаток
до рішення
24 сесії VIII скликання
Коростенської міської ради
від 06.07.2023р. № 1322 _________________                                                                          «____»___________2023 року
            Виконавчий комітет Слобожанської селищної ради, в особі селищного голови Камінського Івана Миколайовича, який діє відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», та виконавчий комітет Коростенської міської ради в особі міського голови Москаленка Володимира Васильовича, який діє відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в подальшому іменуються як Сторони, а кожна окремо – Сторона, усвідомлюючи важливість об’єднання зусиль щодо подальшого сталого соціально-економічного та культурного розвитку Слобожанської громади та Коростенської громади з розробки та реалізації спільних проєктів та програм, Сторони домовилися про наступне:
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
            1.1. Меморандум про співпрацю між Слобожанською громадою та Коростенською громадою (далі – Меморандум) визначає відносини та напрямки співробітництва між Сторонами у розвитку територіальних громад.
            1.2. Мета Меморандуму – об’єднати зусилля Сторін щодо розробки та реалізації спільних проєктів та програм сталого соціально-економічного розвитку Слобожанської територіальної громади, Дніпропетровської області та Коростенської територіальної громади, Житомирської області.
            1.3. Цей Меморандум складений відповідно до чинного законодавства України та інших нормативних актів.
 
2. НАПРЯМКИ СПІВРОБІТНИЦТВА
ТА СПІЛЬНІ ДІЇ СТОРІН
            2.1. Сторони цим Меморандумом підтверджують наміри та сприяння у сталому розвитку територіальних громад у галузях екології та довкілля, енергозбереження
та енергоефективності, комунальної та соціальної інфраструктури, підприємництва
та бізнесу, креативності, культури, туризму, спорту та громадянського суспільства.
            2.2. Для виконання цього Меморандуму Сторони визначають співпрацю у наступних заходах та напрямках співробітництва:
2.2.1 Культура. Обмін досвідом, допомога у встановленні зв’язків між зацікавленими культурними установами, спільні ініціативи та проєкти.
2.2.2. Освіта і спорт. Співпраця між навчальними та спортивними закладами.
2.2.3. Бізнес і туризм. Встановлення контактів між представниками бізнесу, співробітництво у сфері туризму.
2.2.4. Охорона здоров'я, охорона навколишнього середовища, покращення громадського простору та інших сфер.
2.2.5. Обмін досвідом та спільна участь у міжнародних ініціативах та інвестиційних проєктах.
            2.3. Перелік заходів та напрямків співробітництва не є вичерпним і відповідно до чинного законодавства та після погодження обох Сторін може розширюватися.
3. ІНШІ УМОВИ
            3.1. Будь-яка діяльність в рамках цього Меморандуму на територіях Слобожанської територіальної громади, Дніпропетровської області  та Коростенської територіальної громади, Житомирської області регулюється чинним законодавством України.
            3.2. Сторони взаємодіють одна з одною з питань виконання пунктів цього Меморандуму через уповноважених представників, що делегуються Сторонами для розгляду поточних питань та проведення спільних заходів.
            3.3. Сторони домовляються, що умови цього Меморандуму не є конфіденційними та можуть надаватися іншим зацікавленим особам у разі необхідності.
            3.4. Всі зміни та доповнення до цього Меморандуму оформлюються письмово та за згодою Сторін.
 
4. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
            4.1. Цей Меморандум є документом, що визначає загальні напрями співпраці та не створює юридичних зобов’язань для Сторін. Цей Меморандум не стосується прав і зобов’язань Сторін щодо укладених договорів із третіми сторонами, і не може перешкоджати виконанню взятих зобов’язань.
            4.2. Кожна Сторона має право співпрацювати з іншими установами, організаціями, інститутами громадянського суспільства та іншими юридичними особами з будь-яких питань, подібних тим, що передбачаються цим Договором. Жодне з положень цього Меморандуму не перешкоджатиме будь-якій зі Сторін укладати інші угоди з іншими юридичними особами.
            4.3. Всі суперечки стосовно тлумачення і застосування положень цього Меморандуму вирішуватимуться за допомогою переговорів та консультацій між Сторонами.
            4.4. Дострокове припинення Меморандуму набирає чинності через 30 календарних днів після отримання повідомлення відповідною Стороною.
            4.5. Підписуючи цей Меморандум, Сторони визнають, що дотримання і реалізація його положень є гарантією виконання державної політики у сфері розвитку територіальних громад.
            4.6. Цей Меморандум скріплюється підписами уповноважених представників Сторін, їхніми печатками, набирає чинності з моменту його підписання такими представниками та укладається на невизначений строк. Дію Меморандуму може бути припинено за домовленістю Сторін або за ініціативою однієї з них.
            4.7. Зміни або доповнення до цього Меморандуму можуть бути внесені за взаємною згодою Сторін, що оформлюється додатковими угодами до цього Меморандуму.
Додаткові угоди до цього Меморандуму є його невід’ємними частинами і мають юридичну силу в разі, якщо вони викладені в письмовій формі, підписані Сторонами та скріплені їхніми печатками.
            4.8 Цей Меморандум укладено при повному розумінні Сторонами його умов та термінології українською мовою на двох сторінках у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу - по одному для кожної зі Сторін.
5. РЕКВІЗИТИ СТОРІН
Виконавчий комітет
Слобожанської селищної ради
 
Код ЄДРПОУ: 40198703
Адреса: 52005, Дніпропетровська  область, Дніпровський район, смт Слобожанське,
вул. Василя Сухомлинського, 56-Б
e-mail: vykonkom@slobozhanska-gromada.gov.ua
Селищний голова_________І.КАМІНСЬКИЙ
Виконавчий комітет
Коростенської міської ради
 
Код ЄДРПОУ: 04053507
Адреса: 11500, Житомирська обл.
м. Коростень, вул. Грушевського, 22
e-mail: general_department@korosten-rada.gov.ua
 
Міський голова_________В.МОСКАЛЕНКО
 
Секретар міської ради Олександр ОЛЕКСІЙЧУК