ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

V

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

15.04.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 319
Про звернення до Президента України, Служби безпеки України, Центральної виборчої комісії щодо виборів на ОВО №50 та №87

РІШЕННЯ
п’ята  сесія VІІІ скликання
 
 
від 15.04.2021 р. №319
 
Про звернення до Президента України,
 Служби безпеки України, Центральної виборчої комісії
щодо виборів на ОВО №50 та №87


Відповідно до статті 25 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Коростенська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1.Підтримати звернення депутатів Коростенської міської ради VIІI скликання та звернутися до Президента України, Служби безпеки України та Центральної виборчої комісії щодо невиконання вимог виборчого законодавства, нехтування демократичних традицій і цінностей під час виборчого процесу на ОВО №50 та №87 та вимагати визнати вибори на цих одномандатних виборчих округах недійсними.
2.Доручити міському голові підписати звернення та направити за належністю.
3.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію Коростенської міської ради з питань законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади, депутатської діяльності та етики .
 
Міський голова                                                   Володимир МОСКАЛЕНКО
 
 
Секретар міської ради                                                                                 О.Олексійчук
 
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                        О.Заєць
 
Начальник юридичного відділу                                                                 Т. Камінська
 
 
Додаток до рішення  5 сесії  Коростенської міської ради
VIIІ скликання від 15.04.2021 р.  №319

 
Президенту України
Володимиру ЗЕЛЕНСЬКОМУ
 
Центральне управління СБУ
 
Центральна виборча комісія
 
 
Звернення
депутатів Коростенської міської ради VIІI скликання
до Президента України, Служби безпеки України,
Центральної виборчої комісії щодо виборів на ОВО №50 та №87
 
 
Проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах № 50 та № 87, які проводились 28 березня 2021 року яскраво засвідчили, що в Україні розпочався черговий наступ на основні суспільні інститути свободи та демократії.
Вперше за багато років державні органи виконавчої влади, ЦВК виявились не лише ганебно нездатними гарантувати та забезпечити вільне волевиявлення громадян під час виборів, але стали учасниками фальсифікації їх результатів.
Вважаємо, що при проведенні виборчого процесу відверто були застосовані брудні методи залякування кандидатів, погрози, штучне затягування підрахунку голосів, навмисне багаторазове проведення перерахунків голосів, тиску на членів виборчих комісій, використання силових структур, використання адмінресурсу та підкупу виборців.
Понад тиждень Україна і міжнародна спільнота спостерігали за ганебним явищем фальсифікації волевиявлення громадян на користь кандидатів від провладної політичної сили.
Відверто було продемонстровано зневагу до основних конституційних прав громадян та прагнення до зосередження влади в руках однієї політичної сили за будь яких умов і будь якими засобами.
Вкрай обурює, що це відбулось в умовах ескалації небезпеки на фронті, стягування російських військ до кордонів України та посилене нав’язування Російською Федерацією своїх імперських амбіцій європейській спільноті. Задля посилення зовнішнього впливу і контролю агресор реалізує сценарій послаблення держави зсередини. Вкрай обурливе порушення виборчого законодавства при проведенні проміжних виборів - одна із складових розбрату і зневіри громадянського суспільства у політиці вищих органів державної влади.
Ми не можемо спостерігати за спробами відродження політичного свавілля. Ми не можемо бездіяльно спостерігати, як відбувається замах на демократію в Україні.
Депутати Коростенської міської ради VІІІ скликання заявляють рішучу незгоду з нехтуванням законодавства, порушенням демократичних традицій і цінностей під час виборчого процесу в ОВО № 50 та № 87 і вимагають визнати вибори на цих одномандатних виборчих округах недійсними.
Закликаємо Президента України, Центральну Виборчу Комісію бути гарантами і захисниками конституційних прав і свобод громадян.
Без вільного волевиявлення неможливе існування незалежної і демократичної України.
 
 
Секретар міської ради                                           Олександр ОЛЕКСІЙЧУК