РІШЕННЯ
позачергова сорок перша сесія VІІ скликання
 

від  30.09.2020 р. №1960
 
Про звернення депутатів Коростенської
міської ради VII скликання до Житомирської
обласної ради щодо збереження у місті Коростень
відділу заготівлі крові та її компонентів 
 
Відповідно до ст.25, ст.26  Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради  з питань соціального захисту, охорони здоров’я та екології,  Коростенська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Підтримати звернення депутатів Коростенської міської ради VII скликання до Житомирської обласної ради щодо збереження у місті Коростень відділу заготівлі крові та її компонентів  (додається).
 
 
Міський голова                                                 Володимир МОСКАЛЕНКО
 
 
 
Секретар міської ради                                                                 В. Вигівський
 
Начальник відділу охорони здоров’я           ,
голова постійної комісії з питань соціального
захисту, охорони здоров’я та екології                                    М. Заєць
 
Начальник юридичного відділу                                                 Т. Камінська
 
Начальник відділу
організаційного забезпечення                                                    О. Заєць
діяльності міської ради
                                    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток
до рішення позачергової 41 сесії
Коростенської міської ради
VII скликання №1960
 
 
Звернення
депутатів Коростенської міської ради VII скликання
 
Шановні колеги депутати Житомирської обласної ради!
Звертаємось до Вас з проханням вирішити питання подальшого функціонування Коростенського відділу заготівлі крові та її компонентів комунального некомерційного підприємства «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради.
06 серпня 2020 року всіх працівників зазначеного відділу згідно наказу директора комунального некомерційного підприємства «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради попереджено про заплановане скорочення та наступне звільнення, яке має відбутись 06.10.2020 року, що по суті означає повну ліквідацію цього відділу.
Хворі, які потребують переливання крові (з тяжкими анеміями, після ДТП, ускладнених пологів, пожеж, операцій та ін.) для надання невідкладної допомоги, отримують компоненти крові в Коростенському відділі.
При закритті вищезазначеного закладу виникнуть проблеми щодо термінового забезпечення препаратами крові, так як до міста Житомир дорога буде займати близько 3 – х  годин, питання часу дуже важливе, оскільки іноді лік іде на хвилини, та кожна згаяна хвилина може коштувати людського життя!
Також велику незручність будуть відчувати донори, яким здавати кров потрібно буде лише в певні дні тижня у місті Коростень, або їхати до міста Житомир, що створюватиме додаткові незручності. Також зазначаємо, що в місті Коростень кількість донорів одна з найбільших в області, та сформовано  контингент постійних добровільних донорів.
Крім того, з впровадженням медичної реформи, реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади здійснено укрупнення районів, в тому числі і у Коростенському районі, також утворено опорну лікарню в місті Коростень. Все це спонукає до того, щоб в місті Коростень продовжував функціонувати центр заготівлі крові та її компонентів.
          Зважаючи  на вищевикладене, просимо Вас сприяти у позитивному вирішенні даного питання та забезпечити подальшу безперебійну роботу центру крові  та її компонентів у місті Коростень.
 
 
Секретар міської ради                                Володимир ВИГІВСЬКИЙ