ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Заєць М.А. - начальник відділу охорони здоров`я

Підготував:

Відділ охорони здоров`я

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

26.02.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 54-37
Про звернення депутатів Коростенської міської VII скликання

РІШЕННЯ
тридцять сьома сесія VІІ скликання
 

від  27.02.2020 р. №______
 
Про звернення депутатів Коростенської міської VII скликання
 
        Керуючись ст.25 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Коростенська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Підтримати текст звернення до Прем’єр – міністра України, голови Житомирської обласної ради, голови Житомирської облдержадміністрації (додається).
 
2. Доручити міському голові підписати звернення та направити за належністю.
 
 
Міський голова                                                       Володимир МОСКАЛЕНКО
 
 
Секретар міської ради                                                                 В. Вигівський
Начальник юридичного відділу                                                 Т. Камінська  
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                        О. Заєць
  
Додаток до рішення 37 сесії Коростенської міської ради VII скликання від 27.02.20р.№_____
 
 
Премєр міністру України
Гончаруку О.В.
 
Голові Житомирської обласної ради
Ширмі В.В.
 
Голові Житомирської обласної
державної адміністрації
 Бунечку В.І.
 
 
Звернення
депутатів Коростенської міської ради VII скликання
 
Ми, депутати  Коростенської  міської ради, висловлюємо занепокоєння щодо ситуації що склалася у нашому місті по забезпеченню хворих на цукровий та нецукровий діабет безоплатними препаратами інсуліну відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2016 року № 239 «Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну» у зв’язку  із недофінансуванням з державного бюджету програми «Цукровий діабет».
Національна служба здоров’я України подала свої пропозиції до Уряду щодо реалізації програми відшкодування інсулінів з 01 жовтня 2020 року на відміну від раніше запланованого  відшкодування – з 01 квітня 2020 року.
За проведеним аналізом бази даних реєстру хворих на цукровий діабет по м.Коростень, встановлено що прогнозована потреба на 2020 рік  на  425 хворих складає  3333057,00 грн., місячна потреба складає 277754,75 грн.
Доведена субвенція з  державного бюджету  лише на 1 квартал 2020 року та складає 398200,00 грн.
Розрахункова сума дефіциту коштів  на безоплатне  забезпечення хворих   інсуліном в рамках державної програми « Цукровий діабет»  в період з 01 квітня  по 01  жовтня 2020 року( дата переходу фінансування на НЗСУ)  складає 2101592,75 грн.
Доводимо до Вашого відома, що з бюджету громади м.Коростень вже другий  рік  поспіль додатково виділяються значні кошти до обсягу медичної субвенції на фінансування державної програми «Цукровий діабет». В 2019 році  використано 1460343,25  грн. В  міському бюджеті на 2020 рік  передбачено виділення 400000,00 грн., для закриття потреби на І квартал 2020 року. З наведених сум видно що недофінансування складає 1701592,75 грн., що складає майже 100% від потреби на ІІ – ІІІ квартали 2020 року, та є критичним для мешканців нашого міста.
Обсягів коштів,  які надходять до міського бюджету, на сьогодні не вистачає на  реалізацію загальноміських Програм .
Виходячи із вищевикладеного та з метою недопущення діабетичних ком та смертей хворих на цукровий та нецукровий діабет через відсутність інсулінів просимо:
 
1.Кабінету Мінстрів України посприяти у  виділенні додаткових коштів субвенції  місцевому бюджету на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров’я за рахунок коштів медичної субвенції, для забезпечення хворих життєво необхідними препаратами до  моменту коли розпочнеться програма відшкодування інсулінів Національною службою здоров’я України.
 
2.Житомирській обласній державній адміністрації посприяти у  виділенні додаткових коштів на забезпечення співфінансування для відшкодування  витрат  із забезпечення хворих життєво необхідними препаратами, до  моменту переходу програми відшкодування інсулінів Національною службою здоров’я України.
 
3.Житомирській обласній раді передбачити в обласному бюджеті  кошти на забезпечення співфінансування для відшкодування  витрат  із забезпечення хворих життєвонеобхідними препаратами, до  моменту переходу програми відшкодування інсулінів Національною службою здоров’я України,  за рахунок зменшення виділення коштів на депутатську діяльність депутатам обласної ради.
 
 
За дорученням депутатів Коростенської міської ради
 
міський голова                                                        Володимир  МОСКАЛЕНКО
 
 
Секретар міської ради                                              Володимир ВИГІВСЬКИЙ