ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXIV

Скликання:

VII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

30.08.2018

Підготував:

Управління житлово-комунального господарства

Галузь:

Комунальне господарство та благоустрій

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    3
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1155
Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у міському бюджеті, для надання фінансової підтримки комунальним підприємствам Коростенської міської ради

 
РІШЕННЯ
двадцять четверта сесія VІІ скликання
 
від  30.08.2018р. № 1155
 

Про затвердження  Порядку використання коштів, передбачених у міському бюджеті, для  надання фінансової підтримки комунальним підприємствам Коростенської міської ради

 

         З метою забезпечення стабільної роботи комунальних підприємств  Коростенської міської ради, згідно їх функціональних призначень щодо надання мешканцям міста якісних послуг, відповідно  до статей 7, 91 Бюджетного кодексу України, керуючись п. 22 ч.1 ст.26, ч.1 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань бюджету, економіки та комунальної власності,  Коростенська міська рада         
       
          ВИРІШИЛА     
 
1. Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у міському бюджеті, для  надання фінансової підтримки комунальним підприємствам Коростенської міської ради, згідно з додатком.
 
2. Контроль за виконанням даного рішення  покласти на заступника міського голови Якубовського Л.П. та постійну комісію з питань бюджету, економіки та комунальної власності.
 
Міський голова                                                                           В. Москаленко
 
Секретар міської ради                                                                                            В.Вигівський
Заступник міського голови                                                                                   Л. Якубовський
Заступник міського голови-
начальник фінансового управління                                                                     Л. Щербанюк
В. о. начальника управління ЖКГ                                                                       С. Стужук
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                                   О. Заєць
Начальник юридичного відділу                                                                           Т. Камінська

                 ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням 24 сесії Коростенської міської  ради  VIІ скликання
від 30.08.2018 р. № 1155
 
 
Порядок
використання коштів, передбачених у міському бюджеті, для  надання фінансової підтримки комунальним підприємствам Коростенської міської ради
 
1.Даний Порядок визначає механізм використання  коштів з міського бюджету у вигляді фінансової підтримки комунальним підприємствам Коростенської міської ради  у рамках реалізації «Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Коростеня на 2017-2021 роки», затвердженої рішенням 11 сесії міської ради VIІ скликання від 22.11.2016 р. № 490 (зі змінами).
 
2.Мета   Порядку   полягає   у   забезпеченні   прозорого   та   ефективного використання бюджетних коштів.
 
3.Фінансова підтримка  комунальним підприємствам Коростенської міської ради надається на підставі статей 7, 91  Бюджетного кодексу України, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 143 Конституції України.
 
4.Головним    розпорядником    бюджетних    коштів    і    відповідальним
виконавцем бюджетної програми є Управління житлово - комунального господарства  виконавчого комітету Коростенської міської ради.
 
5.Одержувачами     бюджетних    коштів    є     комунальні     підприємства
Коростенської міської ради.
 
6.Фінансова      підтримка     надається      комунальним      підприємствам Коростенської міської ради на безповоротній основі для забезпечення належної реалізації їх статутних завдань, посилення фінансово-бюджетної дисципліни, вжиття заходів для виробництва та надання якісних, безпечних, безперебійних послуг населенню з метою створення сприятливих умов для життєдіяльності міста і сприяння поліпшенню фінансово-господарської діяльності зазначених підприємств відповідно до затверджених міською радою програм.
 
7.Фінансова підтримка комунальним підприємствам Коростенської міської ради здійснюється шляхом  надання   трансфертів засновником за рахунок коштів міського бюджету м. Коростеня в обсягах, передбачених рішенням про міський бюджет на відповідний рік.
 
 8.Одержувач,    використовує    бюджетні    кошти    на    підставі    плану
використання    бюджетних    коштів    підприємства,    що    містить   розподіл бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі головного розпорядника коштів на відповідний рік.

 9. Використання коштів з іншою метою, яка не відповідає цьому Порядку, є нецільовим використанням бюджетних коштів, що тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України.
 
10. Відкриття    рахунків,    реєстрація,    облік    зобов'язань    в    органах Державного казначейства України та проведення операцій, пов'язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюються у порядку, встановленому законодавством.
 
 11. Відповідно до ст. 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову  звітність   України»   керівник   комунального   підприємства   несе персональну   відповідальність   за   організацію бухгалтерського   обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх  господарських операцій у первинних документах, збереження   оброблених   документів,   регістрів   і звітності.
 
 12. Складання   та   подання   фінансової   і   бюджетної   звітності   про використання бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.
 
 
 Секретар міської ради                                                                     В. Вигівський