ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Лазаренко Валентина Володимирівна

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXIV

Скликання:

VII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

30.08.2018

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    6
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1176
Про звернення депутатів Коростенської міської ради VII скликання

РІШЕННЯ
  двадцять четверта сесія VІІ скликання
 
 
від 30.08.2018 р. № 1176
 
Про звернення депутатів Коростенської міської ради VII скликання
  
Відповідно до статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи звернення фракції Радикальної партії Олега Ляшка у Коростенській міській раді, Коростенська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1.Звернутися до депутатів  Верховної Ради України, щодо подолання вето Президента України на Закон України № 5495 (текст звернення додається).
2.Міському голові Москаленку В.В. забезпечити направлення цього звернення до Верховної Ради України.
 
 Міський голова                                                                            В.Москаленко
 
Секретар міської ради                                                                                В.Вигівський
Депутат міської ради, голова фракції
Радикальної партії Олега Ляшка
в Коростенській міській раді                                                                     В.Лазаренко
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                       О.Заєць
Начальник юридичного відділу                                                                 Т. Камінська
 
 
 Додаток до рішення  24 сесії  Коростенської міської ради VII скликання від 30.08.2018 р.  №____
 
Депутатам Верховної Ради України
 
ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Коростенської міської ради Житомирської області
VІІ скликання щодо подолання вето Президента України на Закон України №5495 про боротьбу з контрабандою лісу-кругляка
 
23 липня 2018 року  Президент Порошенко П.О. наклав вето на закон про боротьбу з контрабандою лісу-кругляка №5495, ініційований фракцією Радикальної партії Олега Ляшка.  Ми вважаємо, що це вкрадені в українців робочі місця і достойні зарплати та удар по екологічній безпеці держави.
У 2015 році РПЛ домоглася запровадження 10-річного мораторію на експорт лісу-кругляка. Але вивіз  українського лісу за кордон цілими вагонами та ешелонами продовжується. Тільки за минулий рік під виглядом дров до ЄС контрабандисти вивезли 1 млн. кубометрів української деревини.
Тому 3 липня ц.р. Верховна Рада ухвалила новий Закон про боротьбу з контрабандою лісу-кругляка №5495. Метою цього нормативного акту є  збереження лісового фонду країни шляхом обмеження внутрішнього споживання необроблених лісоматеріалів і посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за незаконну вирубку лісу та подальший його експорт поза митним контролем (контрабанду).
19 липня на своєму засіданні Уряд також надав позитивний висновок та рекомендував Президенту підписати ухвалений парламентом Закон №5495, який передбачає створення робочих місць і підвищення доходів українців.
Ані цей Закон, ані мораторій, ані заборона на дрова не суперечать Угоді про асоціацію з ЄС , а також правилам Світової організації торгівлі. Об'єктивних підстав для вето не було. Більше того, заборону або обмеження на експорт лісової продукції запроваджено у 33 країнах, а в Канаді та США така заборона діє вже понад 100 років.
Своїм вето Президент показав українцям, що влада не зацікавлена у розвитку власної деревообробної і меблевої галузі, а контрабандисти можуть спокійно “працювати” далі. Українські підприємці опинилися під загрозою знецінення їхніх інвестицій, позбавлення доступу до сировини, а українці – втрати нових робочих місць. Це помилковий шлях - Україна має зберігати власні природні багатства, захищати власного виробника та розвивати  національну економіку, а не бути сировинною колонією.
Щороку Україна продає меблі та вироби з деревини на 2 млрд. дол. США, а сусідня Польща - на 20 млрд. дол. Отже, щороку через контрабанду лісу-кругляка українці втрачають 18 млрд. дол., які йдуть у кишені нечесних ділків. Натомість ми створюємо робочі місця закордоном, а потім змушені купувати імпортні меблі за завищеними цінами.
Виходячи з наведеної інформації, просимо у  Голови Верховної Ради України і народних депутатів України винести на розгляд парламенту питання подолання вето Президента на Закон України №5495  "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів". Норми Закону відповідають державним інтересам України та не суперечать жодним міжнародним домовленостям України.
 
 
За дорученням депутатів Коростенської міської ради
 
міський голова                                                          В.В.Москаленко
 
 
Секретар міської ради                                                          В.Вигівський