ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXIV

Скликання:

VII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

30.08.2018

Підготував:

Управління житлово-комунального господарства

Галузь:

Житлове господарство

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1174
Про погодження Комунальному підприємству теплозабезпечення договорів реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ з ПАТ НАК «Нафтогаз України» та надання місцевої гарантії щодо їх виконання шляхом укладення договорів місцевих гарантій

РІШЕННЯ
двадцять четверта сесія VІІ скликання
 

від  30.08.2018 р. №1174
 
Про погодження Комунальному підприємству теплозабезпечення
договорів реструктуризації заборгованості за спожитий природний
газ з ПАТ НАК «Нафтогаз України» та надання місцевої гарантії
щодо їх виконання шляхом укладення договорів місцевих гарантій
 
Розглянувши звернення Комунального підприємства теплозабезпечення від 19.07.2018 року № 133 щодо виступу гарантом виконання договорів реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ, на виконання ч. 4 ст. 5 Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» від 03.11.2016 р. № 1730–VIII та з метою забезпечення виконання зобов’язань Комунального підприємства тепло забезпечення за договорами про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 року № 222 «Про затвердження Типового договору реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ», ст. ст. 17, 18, 74 Бюджетного кодексу України, ст. 25, 26, 59, 66 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Коростенська міська рада
 
ВИРІШИЛА:  
 
1. Погодити договори реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ між ПАТ НАК «Нафтогаз України» та Комунальним підприємством теплозабезпечення за договорами купівлі-продажу природного газу на загальну суму 18 748 869,15 грн. (вісімнадцять мільйонів сімсот сорок вісім тисяч вісімсот шістдесят дев’ять гривень 15 копійок), в тому числі:
 - купівлі - продажу (постачання) природного газу:  №13/2661-БО-10 від 28.12.2012 р. на суму 8 002 878,95 грн. (вісім мільйонів дві тисячі вісімсот сімдесят вісім гривень 95 копійок);
- договором купівлі - продажу (постачання) природного газу № 4244/16-БО-ІО від 15.12.2015 р. на суму 10 745 990 (десять мільйонів сімсот сорок п’ять тисяч дев’ятсот дев’яносто гривень 20 копійок),
що укладені відповідно до вимог Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» від 03.11.2016 року № 1730-VIII та надати гарантію для забезпечення виконання укладених договорів про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ, використаний станом на 01 липня 2016 року для виробництва теплової енергії, послуг з опалення та постачання гарячої води (без урахування суми неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на заборгованість за спожитий природний газ), що не погашена станом на 31 грудня 2016 року шляхом розстрочення на 60 (шістдесят) календарних місяців (далі - Договори).
 
2. Виступити гарантом виконання Комунальним підприємством теплозабезпечення зобов’язань перед ПАТ НАК «Нафтогаз України» на суму заборгованості 18 748 869,15 грн. (вісімнадцять мільйонів сімсот сорок вісім тисяч вісімсот шістдесят дев’ять гривень 15 копійок), що підлягає реструктуризації, шляхом укладення договорів про надання місцевих гарантій з ПАТ НАК «Нафтогаз України».
Гарантія надається на суму реструктуризованої заборгованості, крім суми заборгованості з різниці в тарифах, погашення якої проводиться за рахунок видатків державного бюджету.
 
3. Уповноважити заступника міського голови Коростенської міської ради Якубовського Леоніда Павловича:
 - погодити договори реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ між Комунальним підприємством теплозабезпечення та ПАТ НАК «Нафтогаз України» від імені Коростенської міської ради;
- підписати договори про надання місцевої гарантії між ПАТ НАК «Нафтогаз України», Коростенською міською радою та Комунальним підприємством теплозабезпечення, які укладаються окремо до кожного договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ.
 
4. Установити, що відповідальність Гаранта перед Кредитором обмежується сумою заборгованості. Надання майнового або іншого забезпечення виконання зобов’язань за надання місцевої гарантії не здійснюється.
 
5. Фінансовому управлінню Коростенської міської ради протягом строку дії договорів реструктуризації заборгованості передбачити у видатках міського бюджету кошти для забезпечення виконання гарантійних зобов’язань протягом строку дії договорів реструктуризації заборгованості.
 
6. Дане рішення підлягає оприлюдненню.
7. Контроль за виконанням даного рішення  покласти на заступника міського голови Якубовського Л.П. та постійну комісію з питань бюджету, економіки та комунальної власності.
 
 
Міський голова                                                                               В. Москаленко
 
 
 Секретар міської ради                                                                 В. Вигівський
 
 Заступник міського голови
- начальник фінансового управління                                         Л. Щербанюк
 
Заступник міського голови                                                         О. Ясинецький
 
Заступник міського голови                                                         О. Якубовський
 
В. о. начальника управління ЖКГ                                             С. Стужук
 
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                        О. Заєць
 
Начальник юридичного відділу                                                  Т. Камінська