ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

06.04.2023

Підготував:

Управління земельних відносин та комунальної власності

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1222
Про поновлення та внесення змін до договорів оренди землі


РІШЕННЯ
двадцять перша сесія VІІІ скликання
 

від 06.04.2023 р. № 1222
 
Про поновлення та внесення змін до договорів оренди землі
 
Розглянувши клопотання юридичних осіб про внесення змін до договорів оренди землі, відповідно до ст. ст. 12, 93, 122, 123, 124, 125, 126 Земельного кодексу України, ст.ст. 15, 21, 22, 23, 30 Закону України «Про оренду землі», у зв’язку із приведенням у відповідність до рішення шостої сесії Коростенської міської ради VIIІ скликання від 10.06.2021 р. №328 «Про встановлення ставок орендної плати на земельні ділянки несільськогосподарського призначення на території Коростенської міської територіальної громади», договору оренди землі, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань земельних ресурсів, будівництва та архітектури, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Внести зміни до діючих договорів оренди земельних часток (паїв), укладених 25.04.2016 року Коростенською районною державною адміністрацією з Товариством з обмеженою відповідальністю «Ниви Полісся» (код ЄДРПОУ 38072349) строком на 7 років щодо земельних ділянок з цільовим призначенням – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за адресою: Житомирська область, Коростенський район, Васьковицька сільська рада (за межами населених пунктів), а саме:
-«В преамбулі договорів та реквізитах сторін змінити Орендодавця -
Коростенську районну державну адміністрацію на Орендодавця – Коростенську міську раду, адреса юридичної особи: вул. Грушевського, 22, м. Коростень, код ЄДРПОУ 13576977, код отримувача 37976485 ГУК у Жит.обл./ТГ м. Коростень, Казначейство України, р/р UA178999980334149812000006827, КБК 18010600»;
«Розділ 3 Строк дії договору викласти в новій редакції: «З моменту державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку договір оренди припиняється, а державна реєстрація припинення права оренди проводиться одночасно з державною реєстрацією права власності.
У разі якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на таку земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки.
Дата закінчення строку дії договору оренди землі обчислюється від дати його укладання, а право оренди виникає з моменту державної реєстрації.»
«Розділ 4 Орендна плата викласти в новій редакції: Орендна плата вноситься орендарем у грошовій формі в розмірі 12% від нормативної грошової оцінки в рік на р/р UA178999980334149812000006827, Коростенська/м. Коростень, код отримувача 37976485, ГУК у Жит.обл./ТГ м. Коростень, Казначейство України, КБК 18010600.
Обчислення розміру орендної плати за земельну ділянку сільськогосподарського призначення здійснюється самостійно орендарем з урахуванням індексації.
Орендна плата за земельну ділянку сільськогосподарського призначення є регульованою ціною. Розмір орендної плати переглядається щорічно у разі: зміни умов господарювання, передбачених договором; зміни граничних розмірів орендної плати, визначених Податковим кодексом України, а також зміни ставок орендної плати за земельні ділянки сільськогосподарського призначення на території Коростенської міської територіальної громади на підставі рішень сесії Коростенської міської ради, підвищення цін і тарифів, зміни коефіцієнтів індексації, визначених законодавством; погіршення стану орендованої земельної ділянки не з вини орендаря, що підтверджено документами; зміни нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення; в інших випадках, передбачених законом.
У разі невнесення орендної плати у строк, визначений цим договором, справляється пеня відповідно до умов визначених Податковим кодексом України».
1.1. «Поновити строком на 7 (сім) років або до дня державної реєстрації права власності на земельну ділянку (нерозподілену (невитребувану) – земельну частку (пай) власниками земельних часток (паїв) чи їх спадкоємцями».
1.2. Решту змін до договорів оренди земельних часток (паїв), а саме: нормативну грошову оцінку земельних ділянок, відсоткову ставку орендної плати, розмір орендної плати, кадастрові номери земельних ділянок, внести, згідно додатку.
2. Внести зміни до діючого договору оренди землі №35, укладеного 23.04.2019 року Коростенською міською радою з Товариством з обмеженою відповідальністю «БФ Проект» (код ЄДРПОУ 35530368) строком на 5 років щодо земельної ділянки, площею 0,1600 га, з цільовим призначенням – для будівництва та обслуговування об'єктів фізичної культури і спорту за адресою: вул. Кемського Сергія, 11-М, м. Коростень, а саме: «В преамбулі до договору та реквізитах сторін змінити Орендаря – Товариство з обмеженою відповідальністю «БФ Проект» на Орендаря – Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська холдингова лісопильна компанія» (код ЄДРПОУ 39325379), місцезнаходження юридичної особи: 01034, м. Київ, вул. Ярославів Вал, 38».
2.1. Інші умови договору оренди землі №35 від 23.04.2019 року залишити без змін.
3. Юридичним особам, зазначеним у рішенні в місячний термін укласти додаткові угоди до договорів оренди землі.
4. Доручити міському голові Москаленку В.В. укласти від імені міської ради додаткові угоди до договорів оренди землі.
5. Управлінню земельних відносин та комунальної власності виконавчого комітету Коростенської міської ради підготувати додаткові угоди до договорів оренди землі , забезпечити їх реєстрацію та зберігання.
6. Рекомендувати ГУ ДПС у Житомирській області забезпечити контроль щодо своєчасного надходження та повноти сплати орендної плати за використання вищевказаних земельних ділянок на рахунок місцевого бюджету у відповідності до Земельного та Податкового кодексів України.
 
 
 
Міський голова                                                     Володимир МОСКАЛЕНКО
 
 
 
 
Секретар міської ради                                                                                       О. Олексійчук
 
 
Заступник міського голови                                                                               В. Корнійчук
 
Начальник Управління земельних відносин
та комунальної власності                                                                                 І. Каменчук
 
Заступник начальника Управління земельних
відносин та комунальної власності
начальник відділу земельних відносин                                                           О. Мельниченко
 
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                             О. Заєць
 
Начальник юридичного відділу                                                                       Т. Камінська
 
Староста Васьковицького старостинського округу                                       О. Ущапівський
 

ДОДАТКИ

1 1222 дод.pdf Переглянути