ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

06.04.2023

Підготував:

Відділ організаційного забезпечення діяльності міської ради

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1191
Про внесення змін до Регламенту роботи Коростенської міської ради VIІІ скликання, затвердженого рішенням міської ради від 24.12.21 року №79, зі змінами

РІШЕННЯ
двадцять перша сесія VІІІ скликання
 

 від 06.04.2023р. №1191
 
Про внесення змін до Регламенту роботи
Коростенської міської ради VIІІ скликання,
затвердженого рішенням другої сесії міської ради
від 24.12.20 року №79, зі змінами
 
В зв’язку з повномасштабною агресією російської федерації, з метою забезпечення належної організації проведення засідань Коростенської міської ради в умовах правового режиму воєнного стану, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади, депутатської діяльності та етики, керуючись Законом України «Про затвердження Указу Президента України від 24.02.2022 р. №2102-IX «Про введення воєнного стану в Україні», ст.26, ч.15 ст.46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Коростенська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Доповнити п.1 ст.24 Регламенту роботи Коростенської міської ради VIІІ скликання, затвердженого рішенням другої сесії міської ради від 24.12.20 року №79, зі змінами, внесеними рішенням п’ятої сесія VІІІ скликання від  15.04.2021р. №265, абзацом другим такого змісту:
 
Пленарні засідання міської ради, засідання постійних комісій та інших комісій ради можуть проводитися у дистанційному режимі у випадках та відповідно до порядку  визначених цим Регламентом.
 
2.Внести зміни до статті 31 Регламенту роботи Коростенської міської ради VIІІ скликання та викласти в наступній редакції:
 
Стаття 31. Особливості організації та проведення сесій Коростенської міської ради в умовах правового режиму воєнного стану, надзвичайних ситуацій та/або надзвичайного стану
1.В умовах запровадження правового режиму воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, що створюють загрозу життю і здоров'ю значних верств населення та введення такого стану відповідного до законодавства на всій території України або окремих територіях, пленарні засідання Коростенської міської ради, засідання постійних депутатських комісій можуть проводитися із застосуванням режиму відеоконференції (дистанційне засідання), крім питань, що потребують таємного голосування.
2.Рішення/повідомлення про дистанційне засідання доводиться до відома депутатів міської ради і населення не пізніш як за 10 календарних днів, а у невідкладних випадках – не пізніш як за 24 години до його початку із зазначенням порядку денного та порядку відкритого доступу до трансляції (за технічної можливості) дистанційного засідання Коростенської міської ради.
3.Рішення про дистанційне засідання розміщується на офіційному веб-сайті Коростенської міської ради з одночасним направленням цієї інформації та проєктів актів з супровідними документами на офіційну електронну адресу кожного депутата.
4.Технічне забезпечення та організація дистанційних засідань покладається на відділ організаційного забезпечення діяльності міської ради та відділ цифрових технологій  виконавчого комітету Коростенської міської ради.
5.Засідання організовується в приміщенні міської ради або іншому визначеному приміщенні, де перебуває головуючий, секретар міської ради, доповідачі та посадові особи відділу організаційного забезпечення діяльності міської ради, які здійснюють онлайн трансляцію засідання та ведуть протокол засідання.
Депутати міської ради можуть брати участь у дистанційному засіданні як перебуваючи безпосередньо у сесійній залі, так і в дистанційному режимі.
Засідання проводиться з дотриманням всіх санітарно-гігієнічних норм.
6.Депутати, які беруть участь у засіданні дистанційно, завчасно повідомляють про це секретаря міської ради та відділ організаційного забезпечення діяльності міської ради і мають бути готові брати участь у засіданні через визначені міською радою засоби комунікації.
7.Депутати міської ради, які під час проведення дистанційного засідання не мають можливості бути присутніми у залі, в якій проводиться засідання, приєднуються до такого дистанційного засідання в режимі відеоконференції та підключаються до СЕГ «Голос», використовуючи двофазну авторизацію, шляхом переходу за відповідними посиланнями, отриманими депутатами через офіційну електронну пошту.
Для організації дистанційного засідання може використовуватись також програмне забезпечення «Zoom» або «Google Meet».
8. Використовувані в дистанційному засіданні сесії ради технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку. Учасникам дистанційного засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, надавати коментарі, здійснювати безперешкодне голосування та реалізовувати їх права, передбачені Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Законом України “Про статус депутатів місцевих рад”.
9.Ризики технічної неможливості участі в режимі дистанційного засідання з причин, що не залежать від програмного забезпечення та здійснення організаційних заходів, пов’язаних із функціонуванням програмного комплексу, несе депутат міської ради.
10.Після ідентифікації та реєстрації у системах голосування та відеоконференції депутатів Коростенської міської ради головуючий на дистанційному засіданні повідомляє про кількість депутатів, які приєдналися в режимі відеоконференції до участі у дистанційному засіданні та безпосередньо беруть участь у залі засідань та відкриває засідання Коростенської міської ради.
Ідентифікація особи, яка бере участь у засіданні дистанційно, без відеозв’язку під час засідання неможлива.
11.Запис на виступ, голосування здійснюється  в системі електронного голосування «Голос».
 
В разі якщо голосування проходить в режимі відеоконференції із застосуванням програмного забезпечення «Zoom» або «Google Meet», воно здійснюється після оголошення початку голосування відповідно до п.2.8, п.2.9 статті 29 Регламенту.
 
Результати голосування депутатів, які беруть участь у засіданні дистанційно, без відеозв’язку не зараховуються.
 
12.У разі наміру припинити участь у дистанційному засіданні Коростенської міської ради, депутат міської ради повідомляє про це головуючому на дистанційному засіданні.
 
13.Під час проведення дистанційного засідання міської ради здійснюється його аудіозапис та відеозапис. Аудіо та відеозапис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу засідання Коростенської міської ради.
 
14.Результати поіменного голосування на дистанційному засіданні, прийняті рішення, протокол засідання оприлюднюються у порядку, встановленому законодавством України.
 
За наявності обгрунтованих застережень щодо безпеки жителів та інфраструктури громади під час воєнного стану радою може бути прийняте рішення про обмежений режим оприлюднення рішення. Таке рішення приймається щодо кожного пункту порядку денного міської ради окремо.
 
 
Міський голова                                                     Володимир МОСКАЛЕНКО
 
 
Секретар міської ради                                                   О.Олексійчук
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                          О.Заєць
Начальник юридичного відділу                                   Т.Камінська