РІШЕННЯ
позачергова сімнадцята сесія VІІІ скликання

 
від  15.09.2022 р. №990
 
Про погодження Комунальному підприємству теплозабезпечення
проведення реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ
та надання місцевої гарантії щодо виконання зобов’язань Комунальним підприємством теплозабезпечення за Договором про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ з Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України»
 
Розглянувши звернення директора Комунального підприємства теплозабезпечення Баранівської Т.М. від 05.08.2022 року № 96, на виконання ч.4 ст.5 Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» від 03.11.2016 р. № 1730–VIII, з метою забезпечення виконання зобов’язань Комунальним підприємством теплозабезпечення за Договором про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 року № 222 «Про затвердження Типового договору реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ», ст. 17, 18, 74 Бюджетного кодексу України, ст. 25, 26, 59, 66 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань бюджету, економіки та комунальної власності,  Коростенська міська рада
 
ВИРІШИЛА:  
 
1. Погодити Комунальному підприємству теплозабезпечення, засновником якого є Коростенська міська рада, проведення реструктуризації кредиторської заборгованості за спожитий природний газ, яка виникла станом на 01 червня 2021 року та не погашена станом на 30 червня 2022 року:
-  за договором від 27.09.2019 р. № 6000/1920-ТЕ-10 в сумі 6 654 174,00 грн. (шість мільйонів шістсот п'ятдесят чотири тисячі сто сімдесят чотири гривні 00 копійок);
-  за договором від 26.09.2020 р. №20/21-8016-ТЕ-10 в сумі 100 191 693,43 грн. (сто мільйонів сто дев'яносто одна тисяча шістсот дев'яносто три гривні 43 копійки);
-  за договором від 26.09.2020 р. № 20/21-8017-БО-10 в сумі 1 782 782,80 грн. (один   мільйон   сімсот   вісімдесят   дві   тисячі   сімсот вісімдесят дві гривні 80 копійок) шляхом її розстрочення на 84 календарних місяці.
 
 2. З метою забезпечення виконання зобов’язань Комунальним підприємством теплозабезпечення по Договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ на суму заборгованості, що підлягає реструктуризації, надати гарантію Коростенської міської ради.
 
3. Уповноважити міського голову Коростенської міської ради узгоджувати та підписувати від імені Коростенської міської ради Договір про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ, який буде укладатись між Комунальним підприємством теплозабезпечення та Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України».
 
4. Установити, що відповідальність Гаранта перед Кредитором обмежується сумою заборгованості. Надання майнового або іншого забезпечення виконання зобов’язань за надання місцевої гарантії не здійснюється.
 
5. Фінансовому управлінню Коростенської міської ради протягом строку дії договорів реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ за поданням Управління житлово-комунального господарства передбачити у видатках міського бюджету кошти для забезпечення виконання гарантійних зобов’язань протягом строку дії договорів реструктуризації заборгованості.
 
6. Контроль за виконанням даного рішення  покласти на першого заступника міського голови Вигівського В.В. та постійну комісію з питань бюджету, економіки та комунальної власності.
 
 
Міський голова                                                      Володимир  МОСКАЛЕНКО
 
Секретар міської ради                                                                                  О. Олексійчук
 
Перший заступник міського голови                                                                       В. Вигівський
 
Начальник фінансового управління                                                                     Л. Бардовська
 
Начальник юридичного відділу                                                                            Т. Камінська
 
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                                   О. Заєць
 
Начальник управління ЖКГ                                                                                  В. Мартинюк