РІШЕННЯ
двадцять друга сесія VІІ скликання
 
від  24.05.2018 р. №1049
 
Про стан поводження з побутовими
відходами на території міста Коростеня
 
Заслухавши інформацію заступника міського голови Якубовського Л.П. про стан поводження з побутовими відходами на території міста Коростеня, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  Коростенська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Інформацію заступника міського голови Якубовського Л. П. прийняти до відома та визнати, що питання щодо поводження з побутовими відходами є актуальним для міста та потребує постійного контролю.
 
2. Комунальному виробничо-господарському підприємству (Журавський Ю.З.):
2.1. Продовжити роботу з укладання договорів з мешканцями приватного сектору та забезпечити 100% охоплення населення міста послугою з вивезення відходів.
2.2. Укласти договори з підприємствами, що займаються переробкою вторинної сировини.
2.3. Продовжити впровадження роздільного збору побутових відходів на території міста.
2.4. Провести аналіз тарифів на послуги з вивезення та захоронення побутових відходів і норм утворення побутових відходів. У разі необхідності їх перегляду провести необхідні розрахунки та подати їх на розгляд виконавчого комітету міської ради.
2.5. Посилити контроль за дотриманням графіків вивезення ТПВ.
2.6. Забезпечити належне утримання та в разі необхідності проведення ремонту контейнерних майданчиків. На майданчиках розмістити інформацію про графік вивезення ТПВ, найменування підприємства-надавача послуг, контактні телефони підприємства-надавача послуг.
2.7. На вулицях приватного сектору, де вивіз відходів здійснюється методом підбору, встановити інформаційні стенди з інформацією про графік вивезення відходів, найменування підприємства-надавача послуг, контактні телефони підприємства-надавача послуг.
2.8. Посилити контроль за утриманням та експлуатацією полігону твердих побутових відходів у відповідності до вимог «Правил експлуатації полігонів побутових відходів», затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 01.12.2010 р. № 435.
 
3. Управлінню житлово-комунального господарства (Мартинюк В.М.) та Комунальному виробничо-господарському підприємству (Журавський Ю.З.) забезпечити щорічне подання запитів до облдержадміністрації щодо фінансування заходів з будівництва полігону твердих побутових відходів та придбання спеціальної техніки та обладнання для збору та транспортування побутових відходів в м. Коростень по програмі фінансування природоохоронних заходів.
 
4. Відділу інформаційно-консультаційного забезпечення (Гречко О.П.) спільно з Комунальним підприємством КМР «ТО «Коростеньмедіа» (Чижевська Н.М.) проводити постійну інформаційно-розʼяснювальну роботу серед населення щодо правильного поводження з побутовими відходами, забезпечити створення та розміщення в ЗМІ соціальних сюжетів на тему необхідності сортування та роздільного збору ТПВ.
 
5. Відділу освіти (Краснокутська А.В.) в загальноосвітніх навчальних закладах міста продовжити практику проведення конкурсів на екологічну тематику «Чисте місто», «Ні» сміттю» та запровадити навчально-виховні заходи, які пов’язані з чистим довкіллям і роздільним збором сміття.
 
6. Контроль за виконанням даного рішення  покласти на заступника міського голови Якубовського Л.П. та постійну комісію з питань соціального захисту, охорони здоровʼя та екології.
 
 
Міський голова                                                                          В. Москаленко
 
Секретар міської ради                                                                        В. Вигівський
 
Заступник міського голови                                                                   Л. Якубовський
 
Заступник міського голови                                                                   О. Дзига
 
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                  О. Заєць
 
Начальник управління ЖКГ                                                                 В. Мартинюк
 
Начальник юридичного відділу                                                        Т. Камінська