РІШЕННЯ
сорок друга  сесія VІІ скликання
від  08.10.2020р. №______
 
Про врегулювання питань оренди  майна комунальної
власності територіальної громади міста Коростеня 
 
Відповідно до Закону України „Про оренду державного та комунального майна”, Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 № 483, розглянувши службову записку заступника міського голови за вх. № 1030/02-13 від 21.09.2020р., звернення громадської організації „Спілка голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків „Солідарність” за вх. №989/02-13 від 14.09.2020р., комунальної установи „Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці” Житомирської обласної ради за вх. № 1016/02-13 від 17.09.20р., враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань бюджету, економіки та комунальної власності, керуючись ст.25, п.п.30, 31, ч.1 ст.26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Коростенська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Визначити:
 
1.1Уповноваженим органом управління майном комунальної власності територіальної громади міста Коростеня - виконавчий комітет Коростенської міської ради.
1.2Орендодавцем майна комунальної власності територіальної громади міста Коростеня - управління економіки виконавчого комітету Коростенської міської ради.
1.3Балансоутримувачами майна комунальної власності територіальної громади міста Коростеня - підприємства, установи, організації, на балансі яких перебуває відповідне майно.
1.4Управління економіки виконавчого комітету Коростенської міської ради уповноважити здійснювати організацію та підготовку передачі в оренду об’єктів комунального майна, включених до переліку першого та другого типу, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду на аукціоні та без аукціону, затверджувати своїм наказом протоколи засідання аукціонної комісії та про результати електронного аукціону.
2. Представницький орган місцевого самоврядування – Коростенська міська рада приймає рішення про включення єдиних майнових комплексів до переліку першого типу, про включення об’єктів до переліку другого типу, визначає умови та додаткові умови передачі майна в оренду без проведення аукціону.
3. Виконавчий комітет Коростенської міської ради, як уповноважений орган, вносить об’єкти до Переліку першого типу нерухомого та індивідуально визначеного майна для передачі в оренду на аукціоні, визначає умови та додаткові умови передачі майна в оренду.
4. Встановлювати стартову ціну об’єктів комунальної власності, що підлягають передачі в оренду за аукціоном, на підставі відповідної незалежної оцінки.
5. До затвердження Кабінетом Міністрів України Методики розрахунку орендної плати за державне та комунальне майно, застосовувати розрахунок орендної плати, передбачений Положенням „Про впорядкування умов оренди комунального майна в м. Коростені”, затвердженого рішенням сесії Коростенської міської ради (35 сесії VI скликання) № 1562 від 28.08.14р., зі змінами, внесеними рішенням Коростенської міської ради (чотирнадцята сесія VІІ скликання) № 666 від 18.05.17р., з врахуванням норм Закону України „Про оренду державного та комунального майна” та Порядку передачі державного та комунального майна в оренду.
6. До затвердження міською радою примірного договору оренди комунального майна застосовувати Примірний договір оренди нерухомого або іншого окремого індивідуально визначеного майна, що належить до державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України
від 12 серпня 2020 р. № 820.

7.Затвердити перелік підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню, які мають право без проведення аукціону укладати та продовжувати договори оренди комунального майна. (додається).
8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Ясинецького О.А.
 
Міський голова                                                    Володимир МОСКАЛЕНКО
 
Секретар міської ради                                                                  В. Вигівський
 
Заступник міського голови                                                          О. Ясинецький
 
Начальник управління економіки                                               О. Жилін
 
Заступник начальника управління                                            
економіки-начальник відділу
комунальної власності                                                             С.Любочко
 
Начальник юридичного відділу                                                   Т. Камінська