ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Ясинецький О.А.

Підготував:

Управління економіки

Галузь:

Економіка та інвестиції

Статус:

Чинний

Дата:

15.05.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 6-22
Про встановлення ставки туристичного збору на території м. Коростеня на 2019 рік

РІШЕННЯ
двадцять друга  сесія VІІ скликання
 
від  24.05.2018 р. № ____
 
Про встановлення ставки туристичного
збору на території м. Коростеня на 2019 рік
 
 
Відповідно до ст. 7, 10, 12, 268 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року N 2755-VI із змінами і доповненнями, керуючись п.24 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Встановити ставку туристичного збору у розмірі 1 (одного) відсотка до вартості усього періоду проживання (ночівлі) в місцях визначених Положенням про порядок справляння туристичного збору на території
 м. Коростеня.
2. Рішення 15 сесії VІІ скликання Коростенської міської ради від 29.06.2017 року № 712 «Про встановлення на 2018 рік ставки туристичного збору на території м. Коростень» визнати таким, що втратило чинність.
3. Рішення ввести в дію з 01.01.2019 року.
 
 
Міський голова                                                                            В. Москаленко
 
 
 
Секретар міської ради                                                                                      В. Вигівський
Заступник міського голови                                                                                      О. Ясинецький
Начальник фінансового управління                                                                        Л. Щербанюк
Начальник управління економіки                                                                           О. Жилін
Начальник юридичного відділу                                                                         Т. Камінська                   
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                                     О. Заєць
 
 
 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення (двадцять друга сесія VІІ скликання)
від 24.05.2018 року «Про встановлення ставки туристичного збору 
на території м. Коростеня на 2019 рік»
 
          1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення.
         Справляння місцевих податків та зборів до місцевих бюджетів (податкові платежі) здійснюється відповідно до вимог Бюджетного кодексу України та Податкового кодексу України. Підпунктами 12.3.3 та 12.3.4 пункту 12.3 статті 12 ПКУ встановлено, що копія прийнятого рішення про встановлення місцевих податків чи зборів або про внесення змін до них надсилається в електронному вигляді у десятиденний строк з дня прийняття до контролюючого органу, в якому перебувають на обліку платники відповідних місцевих податків та зборів, але не пізніше 1 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та зборів або змін до них. Рішення про встановлення місцевих податків та зборів офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та зборів або змін (плановий період). В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом.
         Виходячи із норм пункту 5 статті 2 та частини першої статті 3 Бюджетного кодексу України, бюджетний період для всіх бюджетів, що складають бюджетну систему України (однією із складових якої є бюджети місцевого самоврядування), становить один календарний рік, що починається 1 січня кожного року і закінчується 31 грудня того ж року.
         Таким чином виникла необхідність встановити ставки туристичного збору з метою забезпечення сталого розвитку міста та формування позитивного іміджу міської влади.      
            2. Цілі і завдання прийняття рішення.
            Приведення у відповідність з Податковим кодексом України рішення міської ради.
3. Фінансово-економічне обґрунтування.
Встановлення максимальної ставки туристичного збору дозволить забезпечити стабільне, хоч і не значне, наповнення міського бюджету (надходження туристичного збору в 2017 році – 14,3 тис. грн.). Відповідно встановлення мінімальної ставки зменшить дані надходження вдвічі, при чому витрати підприємця під час справляння збору та звітування залишаться на тому ж рівні.
4. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення.
          Встановлення максимальної ставки дозволить забезпечити стабільне надходження до міського бюджету від сплати туристичного збору.
 
 
Начальник управління економіки                                  О.В.Жилін