ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Заєць М.А. - депутут міської ради

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

11.10.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 03-10
Про звернення депутатів Коростенської міської ради VIII скликання до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України 9-го скликання щодо соціально-економічного захисту громадян України під час проходження опалювального сезону 2021-2022 рр. та справедливу тарифікацію опалення та постачання гарячої води


РІШЕННЯ
десята  сесія VІІІ скликання
 
від  28.10.2021р. №________         
 
Про звернення депутатів Коростенської міської ради VIII скликання до Кабінету Міністрів України  та Верховної Ради України 9-го скликання щодо соціально-економічного захисту громадян України під час проходження опалювального сезону 2021-2022 рр. та справедливу тарифікацію опалення та постачання гарячої води
 
З метою захисту малозабезпечених верств населення та зважаючи на вкрай небезпечну ситуацію, яка склалася з підготовкою до опалювального сезону, керуючись ст.25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій міської ради, Коростенська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Підтримати звернення депутатів Коростенської міської ради VIII скликання до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України 9-го скликання. (додається).

2.Доручити міському голові підписати звернення та направити за належністю.
 
Міський голова                                                     Володимир МОСКАЛЕНКО
 
 
Секретар міської ради                                                                   О.Олексійчук             
Депутат міської ради                                                                     В.Стужук
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                         О.Заєць
Начальник юридичного відділу                                                  Т. Камінська
 
Додаток  до рішення 10 сесії Коростенської міської ради VIIІ скликання
від 28.10.2021 р. №_________
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Коростенської міської ради VIII скликання
до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України 9-го скликання щодо соціально-економічного захисту громадян України під час проходження опалювального сезону 2021-2022 рр. та справедливу тарифікацію опалення та постачання гарячої води
 
З метою захисту малозабезпечених верств населення та зважаючи на вкрай небезпечну ситуацію, яка склалася з підготовкою до опалювального сезону, відповідно до статті 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»
Просимо вжити такі заходи:
1.Надати можливість територіальним громадам закуповувати український газ власного видобутку для потреб населення та бюджетних установ за собівартістю +30% рентабельності та без передоплати - для того, щоби громади змогли встановити соціально обґрунтовані тарифи.
2.Розширити фінансування програми субсидій за комунальні послуги на 40%, аби отримати державну допомогу змогли усі, хто її потребує.
3.Кабінету Міністрів України запровадити дієвий механізм компенсації з державного бюджету витрат місцевих бюджетів, пов’язаних з залишенням без змін тарифів на опалення і постачання гарячої води.
4.Верховній Раді України 9-го скликання невідкладно розглянути проєкт Закону України № 6064 від 15.09.2021 року «Про внесення зміни до розділу II "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" (щодо встановлення мораторію на припинення надання житлово-комунальних послуг у період дії обмежень, спричинених коронавірусною хворобою (COVID-19)».
 
За дорученням депутатів Коростенської
міської ради VIII скликання
 
 
Міський голова                                                        Володимир МОСКАЛЕНКО
 
Секретар міської ради                                               Олександр ОЛЕКСІЙЧУК