ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Мельниченко О.П.-заступник начальника відділу комунальної власності управління економіки

Підготував:

Відділ комунальної власності управління земельних відносин та комунальної власності

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

10.02.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 84-4
Про поновлення договорів сервітутного землекористування земельних ділянок несільськогосподарського призначення

РІШЕННЯ
четверта сесія VІІІ скликання
 
від 25.02.2021 р. № _____
 
Про поновлення договорів сервітутного землекористування земельних ділянок несільськогосподарського призначення
 
Розглянувши заяви фізичних осіб-підприємців про поновлення договорів сервітутного землекористування, відповідно до статей 12, 98, 99, 100, 101 Земельного кодексу України, «Тимчасового порядку встановлення особистих строкових сервітутів під розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на земельних ділянках комунальної власності Коростенської міської ради», затвердженого рішенням сорок восьмої сесії Коростенської міської ради VІ-го скликання від 20.10.2015 року, технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області, затвердженої рішенням другої сесії VІ скликання від 09.12.2010 р. №32 «Про затвердження матеріалів коригування технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань земельних ресурсів, будівництва та архітектури,  міська рада
 
ВИРІШИЛА:

1. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 03.03.2020 року земельної ділянки, яка надана фізичній особі-підприємцю Ходаківському Валентину Миколайовичу, в сервітутне землекористування рішенням тридцять сьомої сесії VII скликання Коростенської міської ради від 27.02.2020 року №1779, цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення торгівельного павільйону) по вулиці Ольгинська, 1-В міста Коростеня.
1.1. Встановити фізичній особі-підприємцю Ходаківському Валентину Миколайовичу, строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0060 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі – 1 (один) рік.
1.2. Встановити фізичній особі-підприємцю Ходаківському Валентину Миколайовичу плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 8359,11 грн. (вісім тисяч триста п’ятдесят дев’ять грн. 11 коп.) в рік, 696,59 грн. (шістсот дев’яносто шість грн. 59 коп.) в місяць (додаток 1).
2. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір особистого строкового сервітуту від 12.03.2018 року, яка надана фізичній особі-підприємцю Васильчуку Миколі Миколайовичу, в сервітутне землекористування рішенням двадцятої сесії VII скликання Коростенської міської ради від 22.02.2018 року №993, цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення групи тимчасових споруд) по вулиці Грушевського, в районі будинку №24, міста Коростеня.
2.1. Встановити фізичній особі-підприємцю Васильчуку Миколі Миколайовичу, строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0090 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення групи тимчасових споруд) – 2 (два) роки 11 (одинадцять) місяців.
2.2. Встановити фізичній особі-підприємцю Васильчуку Миколі Миколайовичу плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 12538,67 грн. (дванадцять тисяч п’ятсот тридцять вісім грн. 67 коп.) в рік, 1044,89 грн. (тисяча сорок чотири грн. 89 коп.) в місяць (додаток 2).
3. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 23.12.2019 року земельної ділянки, яка надана фізичній особі-підприємцю Петренку Анатолію Вікторовичу, в сервітутне землекористування рішенням тридцять шостої сесії VII скликання Коростенської міської ради від 20.12.2019 року №1738, цільове призначення для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) по вулиці Героїв Небесної Сотні, 27-К міста Коростеня.
3.1. Встановити фізичній особі-підприємцю Петренку Анатолію Вікторовичу строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0030 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) 1 (один) рік.
3.2. Встановити фізичній особі-підприємцю Петренку Анатолію Вікторовичу плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 4179,56  грн. (чотири тисячі сто сімдесят дев’ять грн. 56 коп.) в рік, 348,30  (триста сорок вісім грн. 30 коп.) в місяць (додаток 3).
4. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 03.03.2020 року земельної ділянки, яка надана фізичній особі-підприємцю Гераймовичу Сергію Володимировичу, в сервітутне землекористування рішенням тридцять сьомої сесії VII скликання Коростенської міської ради від 27.02.2020 р. №1779, цільове призначення для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення торгівельного павільйону) по вулиці Шевченка, в районі будинку №8 міста Коростеня.
4.1. Встановити фізичній особі-підприємцю Гераймовичу Сергію Володимировичу строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0045 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) 1 (один) рік.
4.3. Встановити фізичній особі-підприємцю Гераймовичу Сергію Володимировичу плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 6269,33 грн. (шість тисяч двісті шістдесят дев’ять грн. 33 коп.) в рік, 522,44 грн. (п’ятсот двадцять дві грн. 44 коп.) (додаток 4).
5. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 15.02.2016 року земельної ділянки, яка надана фізичній особі-підприємцю Гераймовичу Сергію Володимировичу, в сервітутне землекористування рішенням третьої сесії VII скликання Коростенської міської ради від 28.01.2015 р. №76, цільове призначення для будівництва та обслуговування будівель торгівлі по вулиці Шевченка, 8 міста Коростеня.
5.1. Встановити фізичній особі-підприємцю Гераймовичу Сергію Володимировичу строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0099 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) 2 (два) роки 11 (одинадцять) місяців.
5.2. Встановити фізичній особі-підприємцю Гераймовичу Сергію Володимировичу плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 13792,53 грн. (тринадцять тисяч сімсот дев’яносто дві грн. 53 коп.) в рік, 1149,38 грн. (тисяча сто сорок дев’ять грн. 38 коп.) в місяць (додаток 5).
6. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 03.03.2020 року земельної ділянки, яка надана фізичній особі-підприємцю Дворко Тетяні Миколаївні, в сервітутне землекористування рішенням тридцять сьомої сесії VII скликання Коростенської міської ради від 27.02.2020 р. №1779, цільове призначення для будівництва та обслуговування будівель торгівлі по вулиці В. Сосновського, в районі будинку №44 міста Коростеня.
6.1. Встановити фізичній особі-підприємцю Дворко Тетяні Миколаївні строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0020 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення торгівельного павільйону) 2 (два) роки 11 (одинадцять) місяців.
6.2. Встановити фізичній особі-підприємцю Дворко Тетяні Миколаївні плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 2786,37 грн. (дві тисячі сімсот вісімдесят шість грн. 37 коп.) в рік, 232,20 грн. (двісті тридцять дві грн. 20 коп.) в місяць (додаток 6).
7. Вищезазначеним особам в місячний термін укласти договори про встановлення особистих строкових сервітутів земельних ділянок.
8. Управлінню  земельних  відносин  та комунальної власності  виконавчого комітету Коростенської  міської ради забезпечити реєстрацію та зберігання договорів сервітутного землекористування.
9. Відділу доходів фінансового управління виконавчого комітету Коростенської міської ради проконтролювати своєчасне надходження плати за використання вказаних вище земельних ділянок на рахунок місцевого бюджету.
 

 
Міський голова                                                        Володимир МОСКАЛЕНКО

Секретар міської ради                                                                               О. Олексійчук
 
Заступник міського голови                                                             О.Ясинецький
 
Начальник відділу архітектури, містобудування -
головний архітектор                                                                                  С.Тумаш
 
Начальник відділу комунальної
власності управління економіки                                                              С.Любочко
 
Заступник начальника відділу комунальної
власності управління економіки                                                              О.Мельниченко
 
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                      О.Заєць
 
Начальник юридичного відділу                                                      Т.Камінська

ДОДАТКИ

1 25 про поновлення сервітуту Додатки.pdf Переглянути
2 25 ПОЯСНЮВАЛЬНА ПОНОВЛЕННЯ СЕРВІТУТІВ 2021.pdf Переглянути