ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 48-02

РІШЕННЯ
друга сесія VІІІ скликання
 
від 24.12.2020 р. № _____
 
Про поновлення договорів сервітутного землекористування земельних ділянок несільськогосподарського призначення
 
Розглянувши заяви фізичних осіб-підприємців, громадян та юридичних осіб про поновлення договорів сервітутного землекористування, лист Відділу у Коростенському районі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області №18-6-0.17-588/133-20 від 25.11.2020 року, відповідно до статей 12, 98, 99, 100, 101 Земельного кодексу України, “Тимчасового порядку встановлення особистих строкових сервітутів під розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на земельних ділянках комунальної власності Коростенської міської ради”, затвердженого рішенням сорок восьмої сесії Коростенської міської ради VІ-го скликання від 20.10.2015 року, технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області, затвердженої рішенням другої сесії VІ скликання від 09.12.2010 р. №32 «Про затвердження матеріалів коригування технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня», керуючись статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань земельних ресурсів, будівництва та архітектури,  міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 31.10.2019 року земельної ділянки, яка надана фізичній особі-підприємцю Ходаківському Валентину Миколайовичу, в сервітутне землекористування рішенням тридцять четвертої сесії VII скликання Коростенської міської ради від 17.10.2019 року №1625, цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) по вулиці Івана Котляревського, 46-А міста Коростеня.
1.1. Встановити фізичній особі-підприємцю Ходаківському Валентину Миколайовичу, строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0030 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі – 1 (один) рік.
1.2. Встановити фізичній особі-підприємцю Ходаківському Валентину Миколайовичу плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 3005,45 грн. (три тисячі п’ять грн. 45 коп.) в рік, 250,45 грн. (двісті п’ятдесят грн. 45 коп.) в місяць (додаток 1).
2. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір особистого строкового сервітуту від 03.01.2018 року, яка надана фізичній особі-підприємцю Васильчуку Миколі Миколайовичу, в сервітутне землекористування рішенням дев’ятнадцятої сесії VII скликання Коростенської міської ради від 21.12.2017 року №946, цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення групи тимчасових споруд) по вулиці Пролетарська, 37-А міста Коростеня.
2.1. Встановити фізичній особі-підприємцю Васильчуку Миколі Миколайовичу, строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0060 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення групи тимчасових споруд) – 2 (два) роки 11 (одинадцять) місяців.
2.2. Встановити фізичній особі-підприємцю Васильчуку Миколі Миколайовичу плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 5015,47 грн. (п’ять тисяч п’ятнадцять грн. 47 коп.) в рік, 417,96 грн. (чотириста сімнадцять грн. 96 коп.) в місяць (додаток 2).
3. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 05.12.2019 року земельної ділянки, яка надана фізичній особі-підприємцю Костюченко Марині Віталіївні, в сервітутне землекористування рішенням тридцять п’ятої сесії VII скликання Коростенської міської ради від 28.11.2019 року №1690, цільове призначення для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) по вулиці Шевченка, в районі будинку №38 міста Коростеня.
3.1. Встановити фізичній особі-підприємцю Костюченко Марині Віталіївні строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0003 га,
цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) 2 (два) роки 11 (одинадцять) місяців.
3.2. Встановити фізичній особі-підприємцю Костюченко Марині Віталіївні плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 300, 55 грн. (триста грн. 55 коп.) в рік, 25,05 (двадцять п’ять грн. 05 коп.) в місяць (додаток 3).
          4. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 05.12.2019 року земельної ділянки, яка надана фізичній особі-підприємцю Костюшко Антоніні Володимирівні, в сервітутне землекористування рішенням тридцять п’ятої сесії VII скликання Коростенської міської ради від 28.11.2019 року №1690, цільове призначення для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) по вулиці Героїв Небесної Сотні, 18-Г міста Коростеня.
  4.1. Встановити фізичній особі-підприємцю Костюшко Антоніні Володимирівні строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0035 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) – 2 (два) роки.
4.2. Встановити фізичній особі-підприємцю Костюшко Антоніні Володимирівні плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 4466,70 грн. (чотири тисячі чотириста шістдесят шість грн.) в рік, 372, 23 грн. (триста сімдесят дві грн. 23 коп.) в місяць (додаток 4).
5. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 05.12.2019 року земельної ділянки, яка надана фізичній особі-підприємцю Радчук Наталії Петрівні, в сервітутне землекористування рішенням тридцять п’ятої сесії VII скликання Коростенської міської ради від 28.11.2019 року №1690, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) по вулиці В. Сосновського, в районі будинку №25 міста Коростеня.
5.1. Встановити фізичній особі-підприємцю Радчук Наталії Петрівні строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0030 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) 1 (один) рік.
5.2. Встановити фізичній особі-підприємцю Радчук Наталії Петрівні розмір плати за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 2507,73 грн. (дві тисячі п’ятсот сім грн. 73 коп.) в рік, 208,98 грн.(двісті вісім грн. 98 коп.) в місяць (додаток 5).
6. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 13.12.2017 року, яка надана громадянці Бондарчук Галині Львівні, в сервітутне землекористування рішенням вісімнадцятої сесії VII скликання Коростенської міської ради від 19.11.2017 року №904, цільового
призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення групи тимчасових споруд) по вулиці В. Сосновського, в районі будинку №38-В міста Коростеня.
          6.1. Встановити громадянці Бондарчук Галині Львівні строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0150 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення групи тимчасових споруд) по вулиці В. Сосновського, в районі будинку № 38-В міста Коростеня 1 (один) рік.
  6.2. Встановити громадянці Бондарчук Галині Львівні плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 12538,67 грн.(дванадцять тисяч п’ятсот тридцять вісім грн. 67 коп.) в рік, 1044,89 грн. (тисяча сорок чотири грн. 89 коп.) в місяць (додаток 6).
          7. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 16.11.2015 року, яка надана АТ «ОЩАДБАНК», в сервітутне землекористування рішенням сорок п’ятої сесії VI скликання Коростенської міської ради від 27.08.2015 року №1982, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель фінансово-кредитних установ по вулиці В. Сосновського, 50 міста Коростеня.
          7.1. Встановити АТ «ОЩАДБАНК» строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0147 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель фінансово-кредитних установ по вулиці В. Сосновського, 50 міста Коростеня – 5 (п’ять) років.
  7.2. Встановити АТ «ОЩАДБАНК» плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 12287,89 грн. (дванадцять тисяч двісті вісімдесят сім грн. 89 коп.) в рік, 1023,99 грн. (тисяча двадцять три грн. 99 коп.) в місяць (додаток 7).
          8. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 16.11.2015 року, яка надана АТ «ОЩАДБАНК», в сервітутне землекористування рішенням сорок п’ятої сесії VI скликання Коростенської міської ради від 27.08.2015 року №1982, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель фінансово-кредитних установ по вулиці Шевченка, 74 міста Коростеня.
          8.1. Встановити АТ «ОЩАДБАНК» строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0136 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель фінансово-кредитних установ по вулиці Шевченка,74 міста Коростеня - 5 (п’ять) років.
  8.2. Встановити АТ «ОЩАДБАНК» плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 9459,19 грн. (дев’ять тисяч чотириста п’ятдесят дев’ять грн. 19 коп.) в рік, 788,27 грн. (сімсот вісімдесят вісім грн. 27 коп.) в місяць (додаток 8).
9. В зв’язку з закінченням строку дії, поновити договір сервітутного землекористування від 03.01.2018 року, яка надана громадянці Кульнєвій Марині Михайлівні, в сервітутне землекористування рішенням дев’ятнадцятої сесії VIІ скликання Коростенської міської ради від 21.12.2017 року №946, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) по вулиці Шевченка, 60-А міста Коростеня.
9.1. Встановити громадянці Кульнєвій Марині Михайлівні строк дії особистого строкового сервітуту земельної ділянки, площею 0,0030 га, цільового призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення тимчасової споруди) по вулиці Шевченка, 60-А міста Коростеня –2 (два) роки 11 (одинадцять) місяців.
9.2. Встановити громадянці Кульнєвій Марині Михайлівні плату за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі (12 % від середньої базової вартості одного квадратного метра земель міста Коростеня із застосуванням коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки, з урахуванням зонального та локального коефіцієнтів відповідно до технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Коростеня Коростенської міської ради Житомирської області): 2086,59 грн. (дві тисячі вісімдесят шість грн. 59 коп.) в рік, 173,88 грн. (сто сімдесят три грн. 88 коп.) в місяць (додаток 9).
10. Вищезазначеним особам в місячний термін укласти договори про встановлення особистих строкових сервітутів земельних ділянок.
11. Відділу комунальної власності управління економіки виконавчого комітету Коростенської міської ради забезпечити реєстрацію та зберігання договорів.
12. Відділу доходів фінансового управління виконавчого комітету Коростенської міської ради проконтролювати своєчасне надходження плати за використання вказаних вище земельних ділянок на рахунок місцевого бюджету.

Міський голова                                                        Володимир МОСКАЛЕНКО
Секретар міської ради                                                                               О. Олексійчук
Заступник міського голови                                                                       О.Ясинецький
Начальник відділу архітектури, містобудування -
головний архітектор                                                                                  С.Тумаш
Начальник відділу комунальної
власності управління економіки                                                              С.Любочко
Заступник начальника відділу комунальної
власності управління економіки                                                              О.Мельниченко
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                      О.Заєць
Начальник юридичного відділу                                                                Т.Камінська