ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Ярошевець С.В. - депутат фракції "Слуга народу" в Коростенській міській раді

Рішення:

Прийнято

Сесія:

X

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

76-10

Дата реєстрації:

27.10.2021

Проголосовано:

28.10.2021 13:52:22

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 76-10





РІШЕННЯ

десята сесія VIІI скликання



від  28.10.2021 року   № _____

 

Про звернення депутатів міської ради до НКРЕКП, Антимонопольного комітету, голови Житомирської ОДА щодо перевірки економічної обґрунтованості тарифу на послуги з розподілу природного газу АТ «Житомиргаз»

 

Керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" з метою забезпечення соціального захисту населення, дотримання Конституції України, основних принципів державного регулювання цін і тарифі на житлово-комунальні послуги для населення, недопущення загострення суспільної напруги серед населення міста Коростеня, Коростенська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 





  1. Підтримати звернення депутатів Коростенської міської ради до НКРЕКП, Антимонопольного комітету, голови Житомирської ОДА щодо перевірки економічної обґрунтованості тарифу на послуги з розподілу природного газу АТ «Житомиргаз» (додається). 




  2. Доручити міському голові В. Москаленко підписати звернення та направити за належністю. 




  3. Оприлюднити тексти рішення та звернення на офіційному сайті міста Коростеня та у газеті «Іскоростень». 




  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря міської ради О.Олексійчука.





 

 

Міський голова                                                 Володимир МОСКАЛЕНКО

 

Секретар міської ради                                                                                        О. Олексійчук

Начальник відділу організаційного

забезпечення діяльності міської ради                                                              О.Заєць

Начальник юридичного відділу                                                                        Т.Камінська

 

Додаток до рішення Коростенської міської ради

VІІІ скликання № ________ від   28.10.2021

 

 



ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Коростенської міської ради  VІІІ скликання до НКРЕКП, Антимонопольного комітету, голови Житомирської  ОДА щодо перевірки економічної обґрунтованості тарифу на послуги з розподілу природного газу АТ «Житомиргаз»



 

Ми, депутати Коростенської міської ради Житомирської області, представляючи інтереси мешканців Коростенської громади, вважаємо неприпустимим рішення монополіста ринку АТ «Житомиргаз» щодо значного підвищення тарифів на послуги з розподілу природного газу у період складної епідеміологічної ситуації в країні та області, спричиненої коронавірусною інфекцією у світі.

АТ «Житомиргаз» в порушення державної політики та ігноруючи чітку позицію Президента України та Уряду України щодо не підвищення тарифів на тепло і гарячу воду цього опалювального сезону та має намір підняти тариф на послуги з розподілу природного газу у 2,5 рази.

Розглянувши проект структури тарифу на послуги з розподілу природного газу АТ "Житомира" на 2022 рік, вбачається економічно необґрунтоване збільшення в рази деяких статей витрат. Особливого обурення викликає збільшення витрат на оплату праці: з 297,2 до 746,4 тис. грн. (збільшення на 151,14%), враховуючи, що мінімальна заробітна плата на 2022 рік зросте лише на 8,33%.

Житомирщина на межі потрапляння у червону зону за рівнем епідемічної небезпеки поширення коронавірусу, що призведе до значних економічних втрат, як для підприємництва так і для фізичних осіб. Підняття тарифів на транспортування газу також стане непід'ємним навантаженням на місцевий бюджет.

На підставі вищевикладеного, враховуючи широкий суспільний резонанс, що призводить до зростання соціальної напруги, Коростенська міська рада висловлює своє занепокоєння та вимагає від НКРЕКП, Антимонопольного комітету, голови Житомирської ОДА:

1. Вжити заходів для протидії монопольному підвищенню цін на послуги з розподілу природного газу АТ «Житомиргаз» щоб забезпечити обгрунтований рівень тарифів і не допустити підвищення їх в майбутньому;

2. Особливо уважно проаналізувати проект структури тарифу на послуги з розподілу природного газу АТ "Житомира" на 2022 рік на предмет його економічної обґрунтованості.

 

 

За дорученням депутатів Коростенської

міської ради VIII скликання

 

Міській голова міста Коростеня                                                     В. Москаленко