ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Заєць М.А.- начальник відділу охорони здоров`я

Рішення:

Прийнято

Сесія:

X

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

75-10

Дата реєстрації:

27.10.2021

Проголосовано:

28.10.2021 13:43:48

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 75-10



РІШЕННЯ

десята  сесія VІІІ скликання



 



від  28.10.2021р. №________         

 

Про звернення депутатів Коростенської міської ради VIII скликання до Президента України, Кабінету Міністрів України  та Верховної Ради України щодо критичної ситуації із забезпечення достатньої кількості медичного кисню для потреб пацієнтів хворих на COVID-19

 

Керуючись ст.25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Коростенська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1.Підтримати звернення депутатів Коростенської міської ради VIII скликання до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо критичної ситуації із забезпечення достатньої кількості медичного кисню для потреб пацієнтів хворих на COVID-19 (додається).

 

2.Доручити міському голові підписати звернення та направити за належністю.

 

Міський голова                                                     Володимир МОСКАЛЕНКО

 

 

Секретар міської ради                                                                   О.Олексійчук             

Начальник відділу охорони здоров’я                                         М.Заєць

Начальник відділу організаційного

забезпечення діяльності міської ради                                         О.Заєць

Начальник юридичного відділу                                                  Т. Камінська

 

 

Додаток  до рішення 10 сесії Коростенської міської ради VIIІ скликання

від 28.10.2021 р. №_________

 

 


ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Коростенської міської ради VIII скликання до Президента України, Кабінету Міністрів України  та Верховної Ради України щодо критичної ситуації із забезпечення достатньої кількості медичного кисню для потреб пацієнтів хворих на COVID-19

 


У зв’язку з критичною ситуацією з забезпечення достатньої кількості медичного кисню для потреб пацієнтів хворих на COVID-19, які перебувають на лікуванні в комунальному некомерційному підприємстві «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради потрібна невідкладна реакція та втручання з боку керівництва держави, оскільки лік іде не на тижні чи дні, а на години чи навіть хвилини.

В порівнянні з попередніми періодами пандемії, кількість споживання медичного кисню збільшилась у декілька разів. Ситуація стає катастрофічною оскільки виробники кисню медичного працюють на межах своїх можливостей, і на превеликій жаль не мають змоги збільшити потужності виробітку.

Комунальне некомерційне підприємство «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» визначена лікарнею  першої хвилі госпіталізації пацієнтів з COVID-19 з затвердженим ліжковим фондом  в кількості 250 ліжок. Вищезазначений заклад надає медичну допомогу мешканцям м.Коростень, Коростенського району, Ємільчинської громади, Лугинської громади, Малинської громади, Народицької громади, Радомишельської громади, Хорошівської громади, Овруцької громади. Завантаженість ліжок станом на 25.10.2021 року складає 75 %. Кисневої підтримки потребує майже 74,4% госпіталізованих пацієнтів (високі потоки 20-25 літрів ).

На сьогоднішній день у закладі склалась надзвичайно критична ситуація по забезпеченню киснем не дивлячись на те, що заклад заключив договори на поставку кисню з  ТОВ "ДіПіЕйр Газ" та  ТОВ "Кріоген Сервіс" .


Просимо терміново вжити заходів щодо державного регулювання  маршрутів екстреної медичної допомоги на лікарні, в яких згідно щоденних даних по киснезабезпеченню існує більш достатній запас кисню, та розробити оперативні заходи щодо недопущення критичного стану з нестачею кисню в яких вказати державну підтримку щодо впливу держави та державних гарантій для забезпечення постачання кисню в лікарні які визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Передбачити виділення коштів з державного бюджету на придбання кисневого генератора, який буде встановлений в комунальному некомерційному підприємстві «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» орієнтовною вартістю 10 млн.грн. Забезпечити за рахунок державних закупівель препарати «Ремдесивір», «Біовен» та інших дороговартісних препаратів для лікування пацієнтів з COVID-19.  Забезпечити державне регулювання вартості медичного кисню.


           

 

За дорученням депутатів Коростенської

міської ради VIII скликання

 

 

Міський голова                                                        Володимир МОСКАЛЕНКО

 

Секретар міської ради                                               Олександр ОЛЕКСІЙЧУК