ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVI

Скликання:

VIII

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    13

РІШЕННЯ
 шістнадцята сесія VІІІ скликання
 
від 04.08.2022 р. №887
 
Про проведення земельних торгів у формі електронних аукціонів окремими лотами для продажу та набуття права користування земельними ділянками комунальної власності несільськогосподарського призначення
 
Розглянувши подання Управління земельних відносин та комунальної власності від 22.06.2022р. року №20.0.1-6/517, відповідно до Закону України від 18.05.2021 р. № 1444-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони», дотримуючись Вимог щодо підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису), які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2021р. №1013 та з метою забезпечення ефективного використання земельного фонду в ринкових умовах задля збільшення надходжень до бюджету міської ради, відповідно до статей 12, 83, 122, 124, 127, 134-139 Земельного кодексу України, Закону «Про оренду землі», Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань земельних ресурсів, будівництва та архітектури, керуючись п. 34 частини 1  ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити перелік земельних ділянок комунальної форми власності, розташованих на території Коростенської міської територіальної громади, які виставляються до продажу на земельних торгах у формі аукціону окремими лотами зазначених у додатку 1.
2. Затвердити сформовані лоти по земельним ділянкам комунальної форми власності, розташованих на території Коростенської міської територіальної громади, які виставляються до продажу на земельних торгах згідно п.1 даного рішення, зазначених у додатках 2-4.
3. Визначити Організатором земельних торгів Коростенську міську раду (ЄДРПОУ 13576977, м. Коростень, вул. Грушевського, 22) через електронну торгову систему Prozorro.Продажі за допомогою оператора електронного майданчику.
4. Доручити міському голові Володимиру Москаленку за результатами проведення земельних торгів підписати протокол земельних торгів та укласти від імені Коростенської міської ради договори оренди, купівлі-продажу, право на які буде виставлено на земельних торгах.
5. Функції щодо організації земельних торгів у формі електронних аукціонів покласти на Управління земельних відносин виконавчого комітету Коростенської міської ради.
6. Переможцям земельних торгів відшкодувати витрати Організатора земельних торгів з підготовки лотів до земельного аукціону.
7.Управлінню земельних відносин та комунальної власності виконавчого комітету Коростенської міської ради:
7.1 Розмістити в електронній торговій системі оголошення про проведення земельного аукціону, який має відбутися згідно чинного законодавства;
7.2. Забезпечити укладання договору між організатором і переможцем протягом 20 робочих днів з дня, наступного за днем формування протоколу про результати земельного аукціону та реєстрацію у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
8. Затвердити проєкти договорів згідно Додатків 5-6 даного рішення.
9. Визначити таким, що втратило чинності рішення 13 сесії VIII скликання Коростенської міської ради «Про проведення земельних торгів у формі електронних аукціонів окремими лотами для продажу та набуття права користування земельними ділянками комунальної власності несільськогосподарського призначення» від 24.02.2022 року №822.
 
 
 
Міський голова                                                       Володимир МОСКАЛЕНКО
 
 
 
Секретар міської ради                                                                                О.Олексійчук
 
Заступник міського голови                                                                        В.Корнійчук
 
Начальник Управління земельних відносин
та комунальної власності                                                                          І.Каменчук
 
Заступника начальника Управління земельних
відносин та комунальної власності,
начальник відділу земельних відносин                                                    О.Мельниченко
 
Начальник відділу-головний архітектор                                                 С.Тумаш
 
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                      О.Заєць
 
Начальник юридичного відділу                                                                Т.Камінська