ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XII

Скликання:

VIII

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    8

РІШЕННЯ

дванадцята сесія VІІІ скликання
 

від 23.12.2021 р. №764
 
Про розгляд клопотання ПРИВАТНО-ОРЕНДНОГО СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА "ЗОРЯ" щодо надання в оренду земельних часток (паїв), які входять до складу спадщини, власники яких померли, за відсутності спадкоємців за заповітом і законом, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття, відсутності укладених договорів оренди із земель реформованого КСП «ЗОРЯ» на території Коростенської міської територіальної громади Коростенського району Житомирської області
 

Розглянувши клопотання ПОСП «ЗОРЯ» код ЄДРПОУ (03743552) від 29.11.2021р. за вх. №10124/25-08 про надання в оренду земельних часток (паїв), відповідно до рішення другої сесії VIIІ скликання від 24.12.2020 року Коростенської міської ради «Про внесення змін до рішення 31 сесії VIIІ скликання від 23.05.2019р. №1464 «Про встановлення ставок орендної плати за земельні ділянки несільськогосподарського та сільськогосподарського призначення на території міста Коростеня»», рішення шостої сесії VIIІ скликання Коростенської міської ради від 10.06.2021 р. №328 «Про встановлення ставок орендної плати на земельні ділянки несільськогосподарського призначення на території Коростенської міської територіальної громади», відповідно до Закону України «Про оренду землі», «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», ст.ст. 12, 93, 123, 124, 125, 126¹, 134 Земельного кодексу України, підпункту 288.5.1. пункту 288.5 ст. 288 Податкового кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань земельних ресурсів, будівництва та архітектури, керуючись пунктом 34 частини 1 ст. 26, ст. 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Передати в оренду ПРИВАТНО-ОРЕНДНОМУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ПІДПРИЄМСТВУ "ЗОРЯ" земельні частки (паї), які входять до складу спадщини, власники яких померли, за відсутності спадкоємців за заповітом і законом, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття, відсутності укладених договорів оренди із земель реформованого КСП «ЗОРЯ», загальною площею 122,9409 га, у тому числі: рілля – 122,9409 га, на території колишньої Стремигородської сільської ради Коростенського району, Житомирської області для ведення товарного сільськогосподарського виробництва строком на 15 (п'ятнадцять) років до дня державної реєстрації права власності на такі земельні ділянки власниками земельних часток (паїв) чи їх спадкоємцями без урахування земельних часток (паїв) загальною площею 6,0199 га – право власності на які вже зареєстровано спадкоємцями, а саме:
- земельна частка (пай), площею 3,6103 га (кадастровий номер 1822385600:02:000:0120);
- земельна частка (пай), площею 2,4096 га (кадастровий номер 1822385600:05:000:0077), згідно з додатком.
2. Встановити розмір орендної плати ПРИВАТНО-ОРЕНДНОМУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ЗОРЯ» для земельних ділянок з цільовим призначенням 01.01. – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в розмірі 12 % від нормативної грошової оцінки згідно з додатком, зазначеним в п.1 даного рішення.
3. ПРИВАТНО-ОРЕНДНОМУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ЗОРЯ» в місячний термін укласти договори оренди земельних ділянок (земельних часток (паїв)).
4. Відділу земельних відносин Управління земельних відносин та комунальної власності виконавчого комітету Коростенської міської ради забезпечити реєстрацію та зберігання договорів оренди.
5. Рекомендувати ГУ ДПС у Житомирській області забезпечити контроль щодо своєчасного надходження та повноти сплати орендної плати за використання вищевказаних земельних ділянок на рахунок міського бюджету у відповідності до Земельного та Податкового кодексів України.
 
 
Міський голова                                                    Володимир МОСКАЛЕНКО

Секретар міської ради                                                                              О. Олексійчук

Заступник міського голови                                                                      О.Ясинецький
Начальник Управління земельних відносин
та комунальної власності                                                                                 С.Любочко
Т.в.о. заступника начальника Управління земельних
відносин та комунальної власності-
начальник відділу земельних відносин                                                      А.Березюк
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                                 О.Заєць
Головний спеціаліст відділу земельних відносин                                             І. Киселевич
Начальник юридичного відділу                                                                Т.Камінська
Староста Стремигородського
старостинського округу                                                                             Н. Смолянюк