ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VIII

Скликання:

VIII

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    11

РІШЕННЯ
восьма сесія VІІІ скликання
 
від 19.08.2021 р. №470
 
Про звернення депутатів Коростенської міської ради VІІІ скликання до Комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради України, Міністерства інфраструктури України, АТ «Українська залізниця» щодо ліквідації ВСП «Коростенське територіальне управління філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Українська залізниця»
 
 
 
Відповідно до статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
         
ВИРІШИЛА:
 
  1. Підтримати звернення до Комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради України, Міністерства інфраструктури України, АТ «Українська залізниця», що додається.
  2. Доручити міському голові підписати звернення та направити за належністю.
 
 
 
Міський голова                                                   Володимир МОСКАЛЕНКО
 
 
 
Секретар міської ради                                                                   О. Олексійчук             
Заступник міського голови                                                              О. Ясинецький
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                         О.Заєць
Начальник юридичного відділу                                                   Т. Камінська
 
Додаток 1 до рішення 8 сесії Коростенської міської ради VIIІ скликання від 19.08.21 р. №470
 
Голові Комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради України
Кісєлю Юрію Григоровичу
 
Міністру інфраструктури України
Кубракову Олександру Миколайовичу  
 
В. о. голови правління АТ «Українська залізниця» Юрику Івану Івановичу
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Коростенської міської ради VІІІ скликання
щодо ліквідації ВСП «Коростенське територіальне управління філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд»
АТ «Українська залізниця»
 
Ми, депутати Коростенської міської ради, вкрай стурбовані рішенням ліквідації ВСП «Коростенське територіальне управління філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Українська залізниця».
Відповідно до проекту рішення правління Акціонерного товариства «Українська залізниця» від 20.07.2021 року за №Ц-57/447-2021 (відповідно до протоколу засідання правління №Ц-56/82 від 19.07.2021 року), яким передбачено структурні перетворення філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Українська залізниця», шляхом ліквідації виробничих структурних підрозділів – Територіальних управлінь, та приєднання їх до функціональних структурних підрозділів – Дирекцій філій БМЕС, в тому числі Коростенського територіального управління.
В результаті вищезазначених структурних перетворень у м. Коростень залишиться лише виробнича дільниця з подальшою передачею всіх основних засобів на баланс Київської дирекції філії БМЕС (юридична адреса: м. Київ, вул. Федорова, 31-А, фактична адреса: Вінницька область, м. Козятин, вул. 8-ма Гвардійська, 56). Разом з тим, відбудеться скорочення штату адміністративного та інженерного персоналу, таким чином в наслідок вивільнення 27 інженерно-технічних працівників втратять свої робочі місця.
Крім того, ліквідація ВСП «Коростенське територіальне управління філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Українська залізниця» призведе до ускладнення надання послуг з безперебійного централізованого водопостачання одного з мікрорайонів міста з відповідною інфраструктурою, в т.ч. закладів освіти.
В той же час, ліквідація вищезазначеного підприємства призведе до зменшення надходжень до бюджету територіальної громади, що негативно вплине на бюджет розвитку громади.
Враховуючи вищезазначене, ми, депутати Коростенської міської ради, просимо Вас прийняти зважене рішення щодо збереження ВСП «Коростенське територіальне управління філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Українська залізниця», робочих місць, що призведе до зменшення соціальної напруги серед жителів Коростенської міської територіальної громади.
 
 
 
 
 
Секретар міської ради                                           Олександр ОЛЕКСІЙЧУК