ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

V

Скликання:

VIII

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    2
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    10


РІШЕННЯ
п’ятої сесії VІІІ скликання
 
від 15.04.2021 р. № 310
 
Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) з метою передачі в оренду нерозподілених (невитребуваних) земельних часток (паїв) ТОВ «ДФУ АГРО» для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території колишньої Сингаївської сільської ради Коростенського району Житомирської області
 
Розглянувши клопотання ТОВ «ДФУ АГРО» про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) з метою передачі нерозподілених (невитребуваних) земельних часток (паїв) на умовах оренди, відповідно до Законів України «Про землеустрій», «Про оренду землі», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству», яким внесено зміни щодо процедури поновлення договорів оренди землі, згідно       ст. 12, 93, 124, 125, 126¹ Земельного кодексу України, ст.13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», рішення другої сесії VIIІ скликання Коростенської міської ради від 24.12.2020 року №39 «Про внесення змін до рішення 31 сесії VII скликання від 23.05.2019 р. №1464 «Про встановлення ставок орендної плати за земельні ділянки несільськогосподарського та сільськогосподарського призначення на території міста Коростеня», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань земельних ресурсів, будівництва та архітектури, керуючись     ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) з метою передачі в оренду нерозподілених (невитребуваних) земельних часток (паїв) Товариству з обмеженою відповідальністю «ДФУ АГРО», загальною площею 198,4597 га, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території колишньої Сингаївської сільської ради Коростенського району Житомирської області (за межами населеного пункту с. Сингаї) згідно додатку.
 
1.1.Передати в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю «ДФУ АГРО» нерозподілені (невитребувані) земельні частки (паї), загальною площею 170,6940 га, у тому числі: рілля – 170,6940 га, на території колишньої Сингаївської сільської ради (за межами населеного пункту с. Сингаї) Коростенського району, Житомирської області для ведення товарного сільськогосподарського виробництва строком на 15 (п'ятнадцять) років до дня державної реєстрації права власності на такі земельні ділянки власниками земельних часток (паїв) чи їх спадкоємцями без урахування нерозподілених (невитребуваних) земельних часток (паїв) загальною площею 27,7657 га – право власності на які вже зареєстровано власниками земельних часток (паїв).
1.2.Встановити розмір орендної плати Товариству з обмеженою відповідальністю «ДФУ АГРО» для земельних ділянок з цільовим призначенням 01.01. – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва – (12 % від нормативної грошової оцінки) згідно додатку.

2. ТОВ «ДФУ АГРО» в місячний термін укласти договори оренди земельних ділянок.
3. Відділу земельних відносин Управління земельних відносин та комунальної власності виконавчого комітету Коростенської міської ради забезпечити реєстрацію та зберігання договорів оренди.
4. Рекомендувати ГУ ДПС у Житомирській області забезпечити контроль щодо своєчасного надходження та повноти сплати орендної плати за використання вищевказаних земельних ділянок на рахунок міського бюджету у відповідності до Земельного та Податкового кодексів України.

 
 
Міський голова                                                        Володимир МОСКАЛЕНКО

 
  
Секретар міської ради                                                                                        О. Олексійчук
 
Заступник міського голови                                                                      О.Ясинецький
 
Начальник Управління земельних відносин
та комунальної власності                                                                                 С.Любочко
 
Заступник начальника Управління земельних відносин-
начальник відділу земельних відносин                                                              О.Мельниченко
 
Начальник відділу організаційного
забезпечення діяльності міської ради                                                                 О.Заєць
 
Начальник юридичного відділу                                                                Т.Камінська