ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IV

Скликання:

VIII

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    33
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    5

РІШЕННЯ
четверта сесія VIІI скликання

 
від 25.02.2021 р.   №  140                                                             
 
Про затвердження Положення про  порядок і нормативи відрахування до бюджету Коростенської міської територіальної громади частини чистого прибутку (доходу) комунальними унітарними підприємствами
 
 
У відповідності до п. 35 ч. 1 ст. 64 Бюджетного кодексу України, керуючись п. 29 ч. 1 ст. 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, рекомендацією постійної комісії міської ради з питань бюджету, економіки та комунальної власності,  міська рада 
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити Положення про порядок і нормативи відрахування до   бюджету Коростенської міської територіальної громади частини чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності (додається).
 
             2. Рішення  міської ради від 22.02.18 № 961 «Про затвердження Положення про порядок і нормативи відрахування до бюджету міста Коростень частини чистого прибутку (доходу) комунальними унітарними підприємствами» вважати таким, що втратило чинність.
 
3. Це рішення набирає чинності з 25 лютого 2021 року.
 
 
 
Міський голова                                        Володимир МОСКАЛЕНКО
 
 
Секретар міської ради                                                           О.Олексійчук
Заступник міського голови                                                   О.Ясинецький
Начальник фінансового управління                                     О.Мельниченко                                   
Начальник юридичного відділу                                            Т.Камінська
       Начальник відділу організаційного
       забезпечення діяльності міської ради                                   О.Заєць


ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення 4 сесії Коростенської міської  ради  VIII  скликання від 25.02.21р. №140
 
 
П О Л О Ж Е Н Н Я
про порядок і нормативи відрахування до бюджету Коростенської міської територіальної громади частини чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств
 
I. Загальні положення
 
Цей Порядок поширюється на комунальні унітарні підприємства, які перебувають у власності Коростенської міської територіальної громади та підприємства, які у статутних капіталах мають частку майна Коростенської міської територіальної громади  (надалі Підприємства).
 
II. Платники та норматив відрахування до бюджету частини
чистого прибутку (доходу)
 
Відрахування до бюджету Коростенської міської територіальної громади частини чистого прибутку (доходу) проводиться за результатами фінансово-господарської діяльності річної звітності та щоквартальної фінансово-господарської діяльності поточного року.
Відрахування частини прибутку (доходу) до бюджету Коростенської міської територіальної громади, (крім частини чистого прибутку (доходу) від надходження на КП «Водоканал» та КП «Теплозабезпечення» субвенції з місцевого бюджету на погашення  різниці між фактичною вартістю  теплової енергії, послуг з централізованого опалення, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, бюджетним установам і організаціям та/або іншим підприємствам теплопостачання, централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають такі послуги, та тарифами, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування, за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету), проводиться підприємствами в розмірі 25 відсотків чистого прибутку (доходу), розрахованого згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.
 
III. Порядок подання звітності та строки погашення
податкового зобовязання
 
Дані про нараховані суми податкового зобов’язання в частині 25 відсотків чистого прибутку (доходу) підприємства відображають у податкових деклараціях по податку на прибуток щоквартально, які подають до ГУ ДПС у Житомирській області та фінансового управління виконавчого комітету Коростенської міської ради протягом 40 днів, наступних за останнім днем звітного періоду.
Сплата зазначеного в податковій декларації платежу здійснюється платником самостійно у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств, на відповідний рахунок бюджету Коростенської міської територіальної громади, відкритий в Коростенському управлінні Державної  казначейської служби України Житомирської області, за кодом платежу 21010300 «Частина чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об'єднань, що вилучається до відповідного місцевого бюджету».
            Кошти, що вилучаються до загального фонду бюджету Коростенської міської територіальної громади, не мають цільового призначення і витрачаються згідно з напрямками затвердженими міською радою.
 
IV. Відповідальність платників та контроль
ГУ ДПС у Житомирській області
 
Відповідальність за правильність обчислення, повноту і своєчасність сплати до бюджету Коростенської міської територіальної громади частини чистого прибутку (доходу) покладається на адміністрацію підприємств та установ, які належать до комунальної власності Коростенської міської територіальної громади.
Контроль за повнотою та своєчасністю сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету здійснюється  ГУ ДПС у Житомирській області відповідно до діючого законодавства. 
 
   
 
Секретар міської ради                             Олександр ОЛЕКСІЙЧУК

 
Заявили про конфлікт інтересів
Ковальчук Владислав Анатолійович